Urmașul cardurilor microSD vine de la Samsung și are viteze de invidiat

Urmașul cardurilor microSD vine de la Samsung și are viteze de invidiat

Samsung a anunțat lansarea primelor carduri de memorie UFS (Universal Flash Storage), superioare ca performante cardurilor microSD existente în prezent. Noile produse Samsung vin în variante care oferă capatități de stocare de 32 GB, 64 de GB, 128 GB și 256 GB.

Un mare avantaj al smartphone-urilor cu Android îl reprezintă posibilitatea de a extinde cu ușurință spațiul de stocare. Cu toate astea, de multe ori, cardurile microSD sunt considerabil mai lente decât spațiile de stocare interne ale telefoanelor. Acest lucru se schimbă, mulțumită sud-coreenilor de la Samsung, care ne promit viteze de transfer mult mai mari prin standardul UFS.

În cadrul cardurilor UFS, rata de citire secvențială ajunge la 530 MB/s, ceea ce înseamnă, spun cei de la Samsung că, în medie, poți trage un film full HD de 5 GB în doar 10 secunde. Cardurile microSD UHS-1 sunt capabile de aceeași performanță în 50 de secunde.

De menționat mai e că în cazul noilor carduri UFS s-au îmbunătățit semnificativ și vitezele de citire care ajung la 170 MB/s, adică dublul vitezei de care sunt capabile vârfurile de gamă microSD și de șapte sau opt ori mai mult decât cardurile microSD clasice. Îmbunătățirile, susțin cei de la Samsung, sunt necesare mai ales având în vedere afluxul de conținut HD și a materialelor video de tip 360 de grade.

Cardurile UFS au apărut deja integrate în smartphone-uri ca Galaxy S6 și S6 Edge, însă pe piață nu există încă alte gadget-uri care să suporte acest gen de carduri de memorie. Deocamdată compania nu a anunțat detalii legat de prețul viitoarelor carduri și nu este clar nici când acestea vor deveni efectiv disponibile.

Citește și:
Etichete: