Un youtuber construiește un costum de Iron Man capabil de zbor

Un youtuber construiește un costum de Iron Man capabil de zbor

Nu ne e clar dacă oamenii vor să fie Iron Man sau dacă vor să fie Robert Downey Jr. costumat în Iron Man, dar un lucru e clar: orice fan Marvel ar vrea măcar costumul sarcasticului supererou.

Am mai văzut tentative de costume de Iron Man, unele mai reușite decât altele, dar James Hobson, un utilizator de YouTube, a depășit puțin limitele în care alții s-au menținut. Acesta a reușit, după luni de muncă, să își facă costumul să zboare, chiar dacă nu pentru o perioadă tocmai îndelungată. A încercat mai multe modele până a reușit să găsească o variantă care să se poată menține în aer. A folosit niște ventilatoare electrice care i-au permis să rămână în aer o scurtă perioadă de timp.

Hobson nu e încă sigur cum va reuși să susțină zborul pentru o perioadă ceva mai mare. Turbinele electrice vor fi, probabil, înlocuite cu unele mai mari și mai puternice sau vor fi înlocuite cu o turbină cu gaze. Deocamdată, acesta nu are un costum complet, arătos și funcțional, dar probabil că partea estetică va fi pusă la punct după detaliile tehnice.

Hobson și-a dedicat canalul de YouTube prezentării de invenții extravagante, în mare parte legate de cultura pop. A încercat inclusiv ghearele lui Wolverine și scutul electromagnetic al lui Captain America, iar toate adaptările sale realiste ale acestor elemente iconice pentru fanii comics pot fi văzute aici. Cât despre costumul de Iron Man capabil de zbor, probabil că vor mai fi necesare câteva luni de muncă până când Hobson își va atinge scopul ambițios.

 

 

Citește și: