20 sept. 2016 | 16:39

Un robot a sustras arma unui infractor fără ca acesta să își dea seama

ACTUALITATE
Un robot a sustras arma unui infractor fără ca acesta să își dea seama

Un robot „a salvat situația” în Lancaster, California, reușind să sustragă arma unui infractor, fără ca acesta să realizeze măcar ce i se întâmplă.

Bărbatul în cauză, numit Ray B. Bunge, era suspect de tentativă de omor și de jefuirea a alte două persoane. Acesta se ascunsese în Antelope Valley, o zonă deșertică în apropiere de Los Angeles. În jur de 40 de oameni ai legii se adunaseră în locul respectiv, cu scopul de a-l captura. După ore întregi în care au așteptat în zadar să se predea, autoritățile au apelat la un as surprinzător din mânecă: un robot Andros în valoare de 300.000 de dolari.

Bărbatul era înarmat, acesta fiind motivul principal pentru care nu a fost confruntat direct. Pentru că nimic nu părea să se schimbe, iar bărbatul nu dădea semne că ar avea în plan să renunțe, Jack Ewell, căpitan al forțelor speciale din Los Angeles, a dat robotului misiunea de a se apropia pentru a-i sustrage arma. Din fericire, demersul a funcționat, pentru că, în timp ce polițiștii îi distrăgeau atenția, robotul s-a furișat în spatele lui Bunge și i-a luat arma fără ca acesta să îi sesizeze prezența în timp util, notează cei de la Gizmodo.

Un robot similar a fost folosit în iulie 206, pentru a-l ataca și ucide pe Micah Johnson, un rezervist care a ucis cinci ofițeri de poliție în Dallas, în timpul protestului iscat de uciderea unor bărbați de culoare. Utilizarea roboților de către autorități e un subiect destul de controversat în SUA, date fiind incidentele recente. În contextul acesta, partea bună e că nu au mai fost făcute victime, iar bărbatul a fost reținut și și-a admis vinovăția.