Un jucător de Pokemon Go a călcat pe cineva cu mașina

Un jucător de Pokemon Go a călcat pe cineva cu mașina

Ar fi fost ideal să nu mai auzim de alte accidente în care sunt implicați jucători de Pokemon Go, dar în Japonia tocmai s-a înregistrat primul deces provocat de un șofer care stătea cu ochii în telefon.

Per ansamblu, popularitatea Pokemon Go a început să se pondereze. Numărul jucătorilor este în scădere, deși unii analiști sunt tentați să afirme, mai degrabă, că acesta s-a stabilizat. Indiferent care este adevărul, un lucru e sigur. Foarte mulți inconștienți circulă pe drumuri cu ochii în telefon, iar cei mai periculoși sunt cei care se află în spatele volanului mașinii.

Cel mai recent eveniment cu victime s-a petrecut în Prefectura Tokushima, în sudul Japoniei. Autoritățile locale au confirmat, printr-un comunicat oficial, că aceasta este prima fatalitate înregistrată în țara soarelui răsare din cauza Pokemon Go. În plus, șoferul neatent nici măcar nu s-a rezumat la o singură victimă. Din fericire, doar una dintre cele două doamne, în vârstă de 60, respectiv 72 de ani, a decedat la scurt timp după impact. Între timp, șoferul se străduia să prindă un Pokemon rar, fără să-și pună problema să parcheze pe marginea drumului.

Indiferent cât de absurd pare, situația era previzibilă. Cei de la publicația Japan Times au publicat deja mai multe avertismente publicate de autoritățile japoneze pe Twitter și Line prin care prevedeau un astfel de eveniment. În principiu, jucătorii erau rugați să facă tot posibilul să se concentreze și pe împrejurimi când se află la vânătoare de Pokemon.

Japonia este doar cea mai nouă țară pe lista teritoriilor în care Pokemon Go a făcut victime și a provocat dezbateri aprinse între autorități și jucători. În Canada, poliția locală a publicat un clip onlne prin care se ilustrează un șofer ce se joacă în timp ce conduce. În Taiwan, s-a observat, de asemenea, o creștere a numărului de încălcări a regulilor de circulație din același motiv. Până și dezvoltatorii jocului, printr-un update, avertizează jucătorii că ar fi bine să-și concentreze atenția pe împrejurimi când se joacă și să evite proprietățile private.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo