31 oct. 2016 | 10:59

Un adolescent dă în judecată mai multe site-uri pentru glumele făcute pe seama părului său

ACTUALITATE
Un adolescent dă în judecată mai multe site-uri pentru glumele făcute pe seama părului său

De la apariția memelor încoace, internetul găsește în orice o oportunitate pentru a face glume pe seama oamenilor.

În mod normal, orice om care publică fotografii pe internet își asumă acest risc. Un adolescent australian nu a fost foarte încântat de faptul că freza lui a devenit ținta glumelor altor internauți, așa că a hotărât să dea în judecată mai multe site-uri care le-au publicat. Numele său e Ali Ziggi Mosslmani, iar site-urile pe care le-a dat în judecată sunt Daily Mail Australia, The Daily Telegraph și KIIS radio. Motivul specificat de el ar fi fost „defăimarea” lansată de aceste site-uri, printr-o serie de meme în care îi este ridiculizată chica.

În cazul în care termenul „chică” nu vă e familiar, vedeți mai jos cum arată. După cum scriu cei de la Mashable, această freză poate fi descrisă drept „business în față, petrecere în spate”. Mosslmani spune că cele trei publicații l-au defăimat, sugerând că e „o persoană ridicolă”, al cărei păr e „controversat”, „stupid” și „cumplit”.

Dacă vi se pare că lucrurile au fost duse la extrem, nu sunteți singurii. Până și judecătoarea curții din Noua Galie de Sud a tratat lucrurile cu o oarecare doză de umor: „Tunsoarea reclamantului a generat mult interes pe internet, umoristic în cea mai mare parte și a stârnit observații inteligente, cum ar fi teorema lui Pitagora (adăugată digital pe capul reclamantului) într-una dintre meme”.

teorema-lui-pitagora

De asemenea, aceasta a desființat și partea în care Mosslmani a spus că articolele sugerau că ar fi „hidos”. „Singura poză apropiată de vreo sugestie referitoare la faptul că reclamantul ar fi neatrăgător e cea în care i-a fost adăugat un sconcs pe cap”. Rămâne de văzut ce se va alege de acest proces, dar nu prea există semne că Mosslmani ar putea avea câștig de cauză.