Ultima lovitură: Galaxy Note 7 nu va mai funcționa ca telefon

Ultima lovitură: Galaxy Note 7 nu va mai funcționa ca telefon

În curând, Galaxy Note 7 va putea fi folosit doar ca suport de pahare sau armă albă, deoarece nu va mai putea fi folosit pentru inițiat și primit apeluri, cel puțin în Noua Zeelandă.

După numărul semnificativ de explozii și eforturile companiei Samsung de a retrage de pe piață toate telefoanele Galaxy Note 7, te-ai fi așteptat ca posesorii respectivului aparat să nu se mai încăpățâneze să-l păstreze. Se pare însă că nu este deloc așa.

De curând scriam cum gadgetul fierbinte al sud coreenilor se vindea ,,la ofertă” în Hong Kong, la câteva săptămâni după ce Samsung a anunțat că încetează producția și roagă toți utilizatorii să nu-l mai folosească.

Nici măcar nu trebuie să mergeți până în Asia pentru a pune mâna pe unul, se găsește la noi, pe OLX, la prețuri între 2500 și 3500 lei.

Pentru a preveni alte explozii, operatorii de telefonie din Noua Zeelandă, au stabilit de comun acord că trebuie implementată o soluție radicală. Dacă nu mă înșeală memoria, s-ar putea să fie prima oară când un operator, oriunde pe glob, ia o astfel de decizie.

Este vorba de trecerea terminalului Galaxy Note 7 pe o listă neagră care va avea ca urmări imposibilitatea utilizării gadgetului ca telefon, pentur inițiat sau primit apeluri și navigat pe internet folosind o conexiune de date.

Această decizie vine după ce ,,numeroase tentative, din partea tuturor operatorilor de telefonie, de a convinge proprietarii să aducă telefoanele pentru a-și primii banii înapoi sau pentru a le schimba au eșuat.” Anunțul a fost făcut zilele trecute de către Geoff Thorn – Directorul Forumului de Telecomunicații din Noua Zeelandă.

Noua restricție va intra în vigoare începând cu data de 18 noiembrie, după care, nici un Note 7 nu va fi mai fi funcțional pe teritoriul țării ca telefon. Ideea este una foarte bună și e foarte probabil să nu dureze foarte mult până când va fi pusă în aplicare și de către operatorii altor țări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo