Euro 2016: Google sărbătorește campionatul printr-un nou doodle

Euro 2016: Google sărbătorește campionatul printr-un nou doodle

Toți cei care au emoții pentru meciul România – Franța din deschiderea UEFA Euro 2016, au avut o surpriză când au deschis motorul de căutare Google astăzi.

În prim plan, la pagina de start apare celebrul cocoș galic, simbolul neoficial al Franţei, în timp ce loveşte mingea aşezată strategic pentru a da gol. Să sperăm, totuși, că nu va reuși să dea prea multe goluri.

În afară de surpriza Google, mai avem o veste bună. Dacă aveți planuri să urmăriți meciul România-Franța, care deschide oficial campionatul Euro 2016, avem o veste bună pentru voi. Dolce Sport lansează aplicaţia integrată Dolce Sport, dedicată fanilor sportului, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a urmări live, de pe orice dispozitiv, competiţiile transmise de Dolce Sport TV şi toate ştirile importante din sport. Așadar, meciul România-Franța va fi live și pe smartphone-uri, Smart TV-uri sau tablete.

Campionatul European de Fotbal 2016, cunoscut și ca EURO 2016, va fi cea de-a 15 ediție a Campionatului European de fotbal masculin organizată de UEFA. Este programat să se joace în Franța, între 10 iunie și 10 iulie 2016. Spania este deținătoarea trofeului.

Franța a fost aleasă să găzduiască turneul pe 28 mai 2010, învingând Italia și Turcia. Meciurile se vor juca pe zece stadioane din zece orașe: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nisa, Paris, Saint-Denis, Saint-Étienne și Toulouse.

Va fi pentru a treia oară când Franța va găzdui turneul, după cel inaugural și cel din 1984. Franța a câștigat de două ori acest turneu: în 1984 și în 2000. Câștigătorea va avea dreptul să participe la Cupa Confederațiilor FIFA 2017, găzduită de Rusia.

În cadrul Euro 2016, prezentă din nou la un turneu final după o aşteptare de opt ani, România a fost repartizată în Grupa A, alături de ţara gazdă, Franţa, Elveţia şi Albania, iar tricolorii vor disputa meciul de deschidere în compania Franţei, pe 10 iunie, de la 22:00, pe Stade de France. Este prima ediţie din istorie în care la Euro vor fi prezente 24 de echipe, iar în fazele eliminatorii se vor califica, pe lângă primele două clasate din fiecare grupa, şi cele mai bune patru locuri trei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: