Twitter i-a suspendat contul lui Guccifer 2.0, după ce a publicat o nouă serie de documente

Twitter i-a suspendat contul lui Guccifer 2.0, după ce a publicat o nouă serie de documente

Contul de Twitter al lui Guccifer 2.0, hackerul care și-a asumat publicarea unor documente cu informații sensibile despre reprezentanții Comitetului Național Democrat, a fost suspendat la mai puțin de 24 de ore.

Vineri, hackerul a publicat un articol pe blog, în care și-a asumat creditul pentru publicarea documentului excel care conținea numerele de telefon și adresele de mail ale fiecărui democrat din Camera Reprezentanților, precum și parolele la fișiere. Hackerul are acum contul de Twitter suspendat, iar cei de la WikiLeaks susțin că motivul este publicarea respectivelor documente.

Nu este prima oară când Guccifer 2.0 a publicat astfel de date, precum și dovezi ale faptului că DNC a lucrat cu Hillary Clinton pentru a contracara candidatura lui Bernie Sanders, încă de la începutul procesului de nominalizare prezidențială. Firmele de securitate angajate de Partidul Democrat cu scopul de a investiga aceste acțiuni au pretins că guvernul rus a fost în spatele acestei „spărturi”, dar Guccifer 2.0 a contestat acuzația, în timp ce Kremlinul a numit-o „absurdă”, potrivit RT.

Nu este clar motivul pentru care Twitter a decis să facă această mișcare, dar probabil are legătură cu încălcarea regulilor sale. Este împotriva politicii sale să publice informații confidențiale ale utilizatorilor, cum ar fi numere de card de credit, adrese sau alte date importante, fără o permisiune oferită în prealabil. Mai devreme luna aceasta, Twitter a suspendat contul lui Mil Yiannopoulos, editorul tech al Breitbart, din cauza unor comentarii răutăcioase direcționate către Leslie Jones, actrița din Ghostbusters.