Turcii vor ca Apple să deblocheze telefonul asasinului ambasadorului rus

Turcii vor ca Apple să deblocheze telefonul asasinului ambasadorului rus

Apple se confruntă cu un caz similar celui din urmă cu câteva luni, atunci când FBI-ul voia să deblocheze un iPhone.

La începutul acestui an, Apple s-a aflat într-o situație extrem de dificilă, atunci când FBI voia să colaboreze cu gigantul din Cupertino pentru a debloca telefonul unui terorist care omorâse 14 persoane. Situația s-a rezolvat ulterior, însă compania americană pare a se confrunta acum cu o situație similară. Potrivit site-ului Phonearena, poliția din Turcia se află în posesia iPhone-ului folosit de către cel care l-a asasinat pe ambasadorul rus la Ankara și dorește să obțină ajutorul Apple pentru a depăși măsurile de securitate.

După cum probabil știți deja, Andrei Karlov a fost împușcat la o expoziție de artă din Ankara, în timp ce ţinea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara. Atacul a avut loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

Pentru moment, poliția turcă și trimișii Rusiei nu au putut sparge parole de patru cifre a iPhone-ului 4S folosit de asasin, asta determinându-i pe cei de la Kremlin să trimită o echipă de specialiști. În același timp, turcii au cerut ajutorul companiei din Cupertino.

Vă reamintim că, la începutul acestui an, unele surse spuneau că, din cauza încercărilor FBI de a căpăta acces forțat la conținutul telefonului teroristului prin schimbarea parolei, orice șansă de a mai sincroniza datele de pe iCloud cu cele de pe telefon a dispărut. La acea vreme, reprezentanții Apple declarau că dacă sincronizarea telefonului cu sistemul de stocare prin iCloud ar fi avut loc, firma din Cupertino ar fi oferit autorităților orice informații necesare.

În mod surprinzător, FBI-ul a accesat ulterior dispozitivul, iar zvonurile indicau faptul că agenția ar fi plătit nu mai puțin de un milion de dolari unor experți pentru a reuși acest lucru.

Citește și: