Tot ce trebuie să știi despre funcția Reset this PC din Windows 10

Tot ce trebuie să știi despre funcția Reset this PC din Windows 10

Reset this PC este o funcție introdusă în urmă cu câțiva ani în Windows 8, dar face o treabă foarte bună și în Windows 10, ajutându-te să revii la setările din fabrică ale unui sistem, cu sau fără păstrarea documentelor personale.

De-a lungul anilor, instalarea unei noi versiuni de Windows a fost asociată cu niște persoane pricepute la capitolul tehnologie, care înțelegeau foarte bine noțiunea de drivere și aveau acces la toate programele de care ați fi putut avea nevoie. Între timp, cei de la Microsoft au făcut întregul proces de instalare mult mai facil și intuitiv, iar Windows 10, în proporție de 95%, vă descarcă automat toate driverele de care aveți nevoie.

Mai utilă decât instalarea prietenoasă a unui sistem de operare Windows 10 este însă funcția Reset this PC. Odată activată, această funcție, din punct de vedere software, vă face computerul ca nou. Opțional, în funcție de gravitatea problemei pe care vreți să o remediați prin acest proces, vă puteți păstra fișierele personale. În schimb, toate programele instalate și parametrii de sistem configurați vor dispărea. Tot atunci, veți scăpa de fișiere de sistem corupte, infecții malware, drivere defectuoase sau actualizări de Windows buclucașe. Windows Reset this pc Win 10

Cum profiți de Reset this PC în Windows 10

Aveți la dispoziție două moduri rapide prin care puteți ajunge la Reset this PC și ambele fac același lucru. Dacă sistemul este funcțional, faci click pe Start, intrați în Settings, iar la secțiunea Update & Security, faceți click pe Recovery. Sub Reset this PC în partea dreaptă, faceți click pe Get Started. Computerul se va reporni și veți avea două opțiuni la dispoziție, Keep my files sau Remove everything. Alegeți-o pe ce care se pretează în cazul vostru, cu mențiunea că Remove Everything nu va șterge fișiere de pe o a doua sau a treia partiție. Întregul proces are legătură doar cu partiția de sistem.

Suplimentar, dacă optați pentru Remove Everything, veți fi întrebați dacă vreți ca hard disk-ul să fie suprascris înainte de reinstalare. Această opțiune este ideală dacă ați avut date sensibile pe sistem și vreți să vă asigurați că nu pot fi recuperate în cazul unei eventuale vânzări.

În cazul în care computerul refuză să pornească, automat, pe ecran va fi afișat un meniu pe un fond albastru intitulat boot options. Întrați în secțiunea Troubleshoot și acolo veți putea accesa Reset this PC, după cum am detaliat mai sus. Ca o alternativă, dacă PC-ul pornește dar nu vă puteți autentifica, țineți apăsată tasta Shift când apăsați pe Restart din meniul Power și veți ajunge la același meniu de Troubleshooting.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: