Tot ce trebuie să știi despre Mementouri pe iPhone

Tot ce trebuie să știi despre Mementouri pe iPhone

Există foarte multe moduri prin care vă puteți salva informații importante pe un iDevice, puteți face programări și puteți alege să definiți alarme. Mementouri pe iPhone sau Reminders este însă cea mai completă soluție pe care probabil nu o folosiți. 

De-a lungul anilor, cei de la Apple au introdus un amalgam de funcții în iOS și multe dintre ele s-au reflectat în aplicații dedicate. Din păcate, pentru că nu v-a explicat nimeni în mod clar care este utilitatea lor, au rămas nefolosite. Din punctul meu de vedere, Mementouri pe iPhone sau Reminders este una dintre cele mai importante aplicații pe care foarte mulți posesori de iDevice-uri nu le folosesc.

Prin intermediul aplicației preinstalate Mementouri pe iPhone puteți crea și o listă banală de lucruri pe care urmează să le faceți în perioada de timp următoare sau pe care trebuie să le aveți în vedere, dar cel mai mare avantaj al utilitarului este însă altul. Puteți lega avertismente aferente unor mementouri de locați. Puteți fi notificați să luați pâine când plecați de la serviciu sau puteți fi notificați să plătiți rata la bancă în momentul în care vă apropiați fizic de bancă, pe jos sau cu mașina. Sistemul este surprinzător de eficient.

Intrați în Mementouri sau Reminders și începeți să introduceți elemente în lista de pe ecran. Opțional, vă puteți crea mai multe liste de mementouri defalcate pe categorii. Pentru a vedea toate listele, faceți un swipe în jos de pe Mementouri. Printr-un tap pe una din lista, veți vedea elementele din interior.

Fiecare memento este precedat de un cerc la început pe care îl puteți bifa pentru a marca faptul că ați rezolvat problema respectivă. Mai important decât acea bifă este însă un i mic într-un cerculeț care apare în momentul în care faceți un tap pe un element din listă. Acolo vor apărea toți parametri pe care îi puteți configura pentru un memento. Puteți alege o zi în care să fiți notificat, puteți alege să fiți notificat în fiecare zi, săptămână, lună sau an și îi puteți defini un grad de importantă printr-un set de semne de exclamare, de nici unul până la trei.

Bifând Reamintire într-un loc la un mememto, puteți alege locația curentă ca un criteriu de avertisment. Puteți introduce manual o adresă relevantă și puteți bifa să fiți notificați când ajungeți la acea adresă sau când plecați. Pe harta din partea de jos a ecranul, trăgând de bulina neagră de pe cerc, puteți alege ca zona în care telefonul să sune sau să vibreze să fie mai mare sau mai mică.

Apropop de sunat, pentru a defini tonul de apel prin care sunteți notificați în cazul unui memento, mergeți în Configurări la Sunete și dați un tap pe Alerte mementouri. Din listă, alegeți un sunet sau o melodie care vă încântă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: