Tocmai a devenit imposibil să faceți downgrade de la iOS 10

Tocmai a devenit imposibil să faceți downgrade de la iOS 10

Cei care sperau să mai poată face downgrade de la iOS 10, tocmai și-au pierdut în mod oficial orice speranță pe acest subiect.

Cei de la Apple au un sistem foarte interesant când vine vorba de instalarea firmware-urilor pe propriile iDevice-uri. Acesta a fost implementat în urmă cu 5-6 ani și avea ca scop prevenirea instalării unor versiuni vechi de firmware pe iPhone, iPad sau iPod Touch. Ideea de bază este destul de simplă. Practic, pentru a instala orice versiune de sistem de operare pe un telefon sau o tabletă Apple, gigantul din Cupertino trebuie să semneze în timp real respectivul firmware ca fiind valabil. 

De cele mai multe ori, există o portiță de câteva zile din momentul în care Apple lansează o versiune nouă de firmware, până când vechea iterație nu mai este semnată. În cazul iOS 10 însă, se pare că s-a făcut o excepție. Asta înseamnă că ați avut mult mai mult timp în care să faceți downgrade de la iOS 10 până la iOS 9.3.5. Tot acum a fost întreruptă semnarea iOS 10.0.1, deci nu mai puteți decât să rămâneți la 10.0.2 și să reinstalați de câte ori vreți aceeași versiune de soft.

În contextul în care Apple permite instalarea celor mai noi versiuni de iOS pe un număr foarte mare de iDevice-uri, acest anunț este foarte important. Nu de alta, dar foarte mulți utilizatori de iPhone 5 și chiar și 5S, s-au plâns de o scădere semnificativă a performanței după upgrade-ul la iOS 10. Din acest motiv, era îmbucurătoare perspectiva faptului că v-ați fi putut întoarce înapoi la iOS 9, dacă făceați parte din respectivul grup.

Apple nu va renunța niciodată să-și motiveze utilizatorii de iPhone și iPad să își instaleze ultima versiune de iOS. În contextul unor probleme de performanță semnificative însă, pe niște gadgeturi care, în altă ordine de idei, se comportau impecabil înainte de upgrade, ar trebui totuși să existe o portiță de downgrade. În cazul unui downgrade de la iOS 10, aceasta din urmă a existat până ieri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo