Testați funcțiile noi din Google Maps înaintea prietenilor

Testați funcțiile noi din Google Maps înaintea prietenilor

Amatorii de experimente se pot înscrie de acum în programul beta al celor de la Google pentru popularul serviciu gratuit de navigație Google Maps.

Înainte de integrarea unei noi funcții software într-un program ce urmează să ajungă la marea masă a utilizatorilor, Google, ca orice altă companie care își respectă clienți, lansează o versiune beta a aceluiași program. Respectiva iterație poate să funcționeze fără nici un fel de probleme, ca o variantă finală a programului sau poate să vină la pachet cu probleme de stabilitate mai mici sau mai mari și diverse erori. Cu alte cuvinte, utilizarea unei versiuni beta a unui program implică și o doză de noroc.

În orice caz, pentru că speră ca un număr semnificativ mai mare de internauți să ofere feedback pentru o serie de elemente noi ce urmează să fie integrate în Google Maps, gigantul din Mountain View a anunțat declanșarea unui program beta. Cum ziceam și mai sus, testarea acestei versiuni implică anumite riscuri, dar dacă sunteți curioși de ce vă rezervă viitorul Google Maps, vă puteți înscrie în Play Store Portal. În scurt timp veți fi aprobați și veți câștiga accesul la aplicație.

Dacă nu vreți să așteptați după Google și preferați o soluție mai rapidă, cei de la Android Police au extras kitul de instalare al Google Maps Beta în format APK. Astfel, îl puteți descărca de la această adresă și ați mai sărit niște pași. În cazul în care nu era evident, întregul sistem este dedicat exclusiv utilizatorilor de Android, posesorii de iPhone fiind limitați doar la versiunile finale ale programului.

Tot în urmă cu câteva zile, Google a publicat în Play Store un update pentru varianta finală, uzuală de Google Maps. Acesta nu este un upgrade foarte important, dar include un set nou de notificări și un nou ecran de încărcare a aplicației pentru dispozitivele purtabile cu Android Wear.

Citește și: