19 mai 2016 | 12:53

Apple angajează mii de oameni pentru a depăși Google Maps

ACTUALITATE
Apple angajează mii de oameni pentru a depăși Google Maps

Compania din Cupertino va angaja mii de dezvoltatori, care vor contribui la dezvoltarea serviciului Apple Maps.

Apple se pare că va acorda o atenția sporită Indiei în viitorul apropiat. În cazul în care nu ați urmărit cele mai noi știri despre gigantul din Cupertino, trebuie să știți că acesta va deschide în curând primele sale magazine în țara din sudul Asiei, dar și primul centru de asistență pentru dezvoltatori, care va avea rolul de a accelera procesul de creare a aplicațiilor pentru iOS și celelalte platforme.

Acum. după toate acestea, Apple a făcut încă un anunț important. Compania a deschis un nou centru de dezvoltare, al cărui scop principal va fi îmbunătățirea serviciului Apple Maps. Situat în Hyderbad, acesta i-ar fi costat pe americani în jur de 25 de milioane de dolari și va putea acomoda nu mai puțin de 4.000 de dezvoltatori.

”Apple este concentrată pe crearea celor mai bune produse și servicii din lume și suntem încântați să deschidem acest nou birou în Hyderbad, care se va axa pe dezvoltarea Maps. Talentul în zona aceasta este incredibil și așteptăm să extindem colaborarea și să atragem mai multe universități și parteneri către platforma noastră”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Atunci când a fost lansată, Apple Maps a avut parte de probleme uriașe, care i-au convins pe mulți oameni să utilizeze în continuare soluția oferită de Google. Însă după o perioadă îndelungată, în care a încercat să-și îmbunătățească serviciul în mod constant (dar și să le facă viața mai grea rivalilor din Mountain View), Apple se pare că deține, în sfârșit, o aplicație de hărți cu adevărat populară în rândul utilizatorilor de iOS.

Astfel, după cum vă spuneam în luna decembrie a anului trecut, Apple Maps ar fi în prezent de trei ori mai utilizată decât Google Maps pe iPhone și iPad. Mai exact, în fiecare săptămână sunt efectuate peste 5 miliarde de căutări legate de trasee sau diverse locații.