Acest video îți arată ce știe să facă pilotul automat al Tesla

Acest video îți arată ce știe să facă pilotul automat al Tesla

Produsele bune nu au, neapărat, nevoie de reclame, iar Tesla a părut să se ghideze serios după acest principiu până acum. Totuși, compania a făcut recent public un video, care, dacă va ajunge la TV, ar fi prima tentativă de promovare de acest timp a părintelui mașinilor electrice.

Video-ul se concentrează pe funcția de pilot automat, care automatizează destul de mult condusul. După cum scriam recent, Tesla Motors a creat o actualizare de software pentru Model S, care vizează în special această funcție. Printre altele, permite să „convoci” mașina și, practic, se poate parca singură.

Folosind hardware-ul standard de pe orice Model S construit încă din octombrie 2014, inclusiv camerele și senzorii de pe parașocuri, mașina se va parca singură sau va veni la cererea ta, chiar dacă ușa garajului în care se află e închisă. Model S poate, așadar, să deschidă singură ușa garajului, iar acest lucru e posibil doar dacă ai un dispozitiv conectat la ușa respectivă prin HomeLink.

Actualizarea v7.1 a software-ului îți permite să condiționezi pilotul automat, astfel încât vehicului poate depăși doar cu cinci mps viteza-limită. În plus, actualizarea implică și faptul că poți să determini ce tipuri de vehicule ai în jur pe stradă, precum să te și încadrezi mai bine în trafic. Elon Musk promite că va lansa o mașină în totalitate autonomă în aproximativ doi ani, iar toate indiciile sugerează că suntem foarte aproape de a ajunge acolo.