Swiss Alp Watch e o clonă de Apple Watch cu funcție doar de ceas

În teorie, ne-am obișnuit, atunci când vorbim de clone ale unor gadgeturi populare, acestea să fie ieftine, dar Swiss Alp Watch este o dovadă clară a faptului că exisă și excepții de la regulă.

Detaliat în clipul de mai sus este un ceas elvețian pe care l-ați putea fără nici un fel problemă confunda cu un Apple Watch al gigantului din Cupertino. Acesta a fost creat intenționat folosind aceste linii de design de către creatorii de ceasuri H. Moser & Cie pentru a materializa un concept. Ideea din spatele acestui produs, trecută în litere de-o șchioapă pe site-ul producătorului, este că a fost creat împotriva trendului smartwatch-urilor, el fiind de fapt un ceas mecanic premium ca oricare altul ieșit din Elveția.

Partea amuzantă pentru noi, dar mai puțin amuzantă pentru cei de la Apple care s-ar putea ofensa pentru că o companie a clonat într-un mod atât de ostantiv un Apple Watch, este întruchipată în modul în care produsul e promovat. Până și clipul de promovare merge pe aceeași rețetă ca cea folosită de gigantului din Cupertino în clipurile sale pe un fond alb cu Jony Ive, cu al său accent britanic descriind abilitățile creației.

,,Crearea de ceasuri mecanice în mod tradițional are un viitor, iar de fapt, ea este viitorul.” Aceasta este doar una dintre afirmațiile pretențioase folosite pe site-ul Swiss Alp Watch care încearcă să justifice realizarea clonei de Apple Watch. Până și dimensiunea a fost urmărită la milimetru, carcasa fiind de exact 38 milimetri în diagonală, la fel ca unul dintre ceasurile companiei americane.

În definitiv, trecând peste designul nu foarte original, acestea este un ceas mecanic analog foarte atrăgător, iar dacă veți avea vreodată ocazia să-l țineți în mână, veți sesiza foarte rapid acest aspect. ,,Peste 200 de ani ce cercetare și dezvoltare” au fost investiți în realizarea sa, chiar dacă, la final, a ajuns ,,să aibă o singură aplicație”, afișează ora exactă. Doar 50 de unități vor fi făcute vreodată, deci ar fi bine să vă grăbiți dacă vreți faceți o achiziție.

Alexandru Puiu
07:52 08.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video