16 mart. 2016 | 13:21

Sulon Q este prima soluție de VR complet portabilă și de sine stătătoare

ACTUALITATE
Sulon Q este prima soluție de VR complet portabilă și de sine stătătoare

Numărul kiturilor VR a crescut semnificativ în ultimele luni, dar doar Sulon Q este o soluție standalone ce nu se bazează pe fire sau echipamente suplimentare.

Fiecare kit de realitate virtuală despre care am discutat în ultimele luni funcționează într-un mod diferit pentru vă servi conținut VR. Oculus Rift se conectează la un computer puternic și este folosit într-un mod similar cu un monitor pentru semnalul video preluat. HTC Vive preia semnal video de la un PC, dar mai necesită și un set de senzori suplimentari amplasați în camera în care vă desfășurați activitatea. Samsung Gear VR necesită un smartphone de top care se ocupă atât de afișarea semnalului video, cât și de urmărirea mișcării prin intermediul senzorilor din interior.

Noul Sulon Q, deși are un nume care aduce aminte de o planetă inexistentă din Star Trek, folosește un amalgam de tehnologii AMD pentru care nu necesita nici un echipament suplimentar, cu atât mai puțin un PC. Practic, la interior, are o configurație hardware pe care o găsiți într-un notebook mainstream.

Sulon Q este o creație construită îndeaproape cu cei de la AMD. La interior, ascunde un APU AMD FX-8800P cu 8 core-uri Radeon R7 pe partea de procesare grafică. SSD-ul are o capacitate de 256GB, cantitatea de memorie RAM este de 8GB, iar ecranul OLED folosit pentru afișaj este de 2560 x 1440 cu un unghi de vizibilitate de 110 grade. Un sistem audio 3D spațial este de asemenea prezent. Partea de conectică include WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0 și micro-HDMI out. La acestea se mai adaugă două porturi USB 3.0 Type A.

Sulon Q este promovat ca un kit de realitate virtuală capabil să ofere un nivel de procesare grafică similar cu al unei console de gaming. Practic, este o soluție all-in-one puternică ce este compatibilă cu standarde de procesare precum DirectX 12, Vulkan și AMD Liquid VR.

Nu știm exact un preț de achiziție pentru Sulon Q, dar ar trebui să ajungă în magazine până la finele primăverii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele