Știința îți arată cine sunt „cei mai buni” supereroi
Dacă ești pasionat de cultura comics, știi că e aproape imposibil să stabilești care dintre supereroi e cel mai bun. Nu doar pentru că sunt prea mulți, ci și pentru că sunt foarte diferiți între ei.
Un studiu desfășurat pe parcursul a șapte ani, realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Leicester, și-a propus să dea un verdict în sensul acesta. Cercetarea a determinat, de exemplu, că Superman e cel mai bine echipat supererou, grație țesutului muscular foarte dens și atacului Super Flare, care poate elibera energie prin fiecare celulă din corp. În plus, singura lui slăbiciune reală e kriptonita. Asta dacă nu iei în calcul și sensibilitatea de băiat bun și mărinimos.
Printre preferați se numără și Wolverine, datorită puterilor sale regeneratoare. Desigur, nu putem uita de Mystique, care își poate manipula genele, sau de Thor, care, la fel ca Superman, stă foarte bine la capitolul energie. Black Bolt, liderul Inhumans, are o mențiune specială în calitate de cel mai distructiv supererou, datorită potențialului vocii sale hipersonice de a distruge orașe întregi.
Din păcate, Batman nu primește atât de mult credit. Oricât de mult l-am îndrăgi, motivele sunt evidente: nu are puteri supranaturale și are mai multe slăbiciuni decât puncte forte. În viața reală, Batman nu ar supraviețui unei aterizări dacă s-ar folosi doar de celebra pelerină. Totuși, toată lumea știe că e un strateg extraordinar și că, dacă ar vrea, ar putea să distrugă toți membrii Justice League.
Desigur, cercetarea a fost făcută mai mult pentru distracție decât pentru progres științific, iar în final, totul depinde de preferințele și interpretările fiecăruia. Un studiu suplimentar tratează acuratețea legilor fizice implicate în cele mai populare abilități ale supereroilor. Cheryl Hurkett de la Centrul pentru Știință Interdisciplinară a spus că își încurajează studenții să abordeze ce subiecte vor în scopul cercetărilor, atât timp cât oferă teorii și calcule științifice verosimile.