Șocuri matinale: această brățară te electrocutează ca să te trezească

Șocuri matinale: această brățară te electrocutează ca să te trezească

Atunci când ai probleme cu trezitul de dimineața, o astfel de brățară te-ar putea ajuta enorm.

Situațiile extrem de dificile cer măsuri de urgență. În ziua de azi, incapacitatea de a te trezi la timp dimineața te poate costa enorm, iar în aceste condiții, un dispozitiv precum Pavlok ar putea fi foarte util. Modul în care aceasta funcționează este unul destul de simplu. Avem de-a face cu o brățară, care se conectează la dispozitivul mobil prin intermediul unei aplicații, iar odată ce ați setat alarma, aceasta vă va ajuta să vă treziți mai ușor.

Însă, de această dată, trezirea va fi una mult mai bruscă, din moment ce Pavlok, denumit de către utilizatorii săi ”singura alarmă de care veți avea nevoie”, poate furniza șocuri electrice. Aplicația vă permite să setați intensitatea șocurilor, iar conform impresiilor unui jurnalist TechCrunch, cel mai bine ar fi să optați pentru vibrații. Asta, desigur, în cazul în care nu aveți un somn adânc. Dacă vă numărați printre cei care se trezesc extrem de greu dimineața, un șoc electric s-ar putea să fie necesar.

Aplicația Pavlok nu este dificil de utilizat. Aceasta conține un buton prin care puteți conecta brățara cu dispozitivul, un ceas prin care puteți alege ora la care să vă treziți și setările pentru intensitate menționate mai devreme. Brățara poate chiar să producă sunete, însă utilitatea acestora este limitată, având în vedere că majoritatea celor care vor folosi Pavlok probabil au probleme cu alarmele de pe telefon.

Maneesh Sethi, creatorul brățării, este un blogger care în 2012 a angajat o fată să îi tragă o palmă de fiecare dată când deschidea pagina de Facebook, în loc să fie productiv. Sethi este un adept al ideii că durerea este un factor important de motivație, de aici și ideea brățării inteligente Pavlok. Numele acestei brățări ar putea veni de la cuvântul Pavlov, numele fiziologului care a lucrat pe ideea condiționării clasice.

Citește și:
Sursa: TechCrunch
Etichete: