Scaunele autonome fac statul la coadă distractiv

Scaunele autonome fac statul la coadă distractiv

Într-o lume în care marii producători auto visează la mașini autonome, Nissan crede că scaunele pe același principiu ar putea fi mai interesante.

Nissan a prezentat tehnologia ProPILOT implementată pe minivanul Serena încă din august, în Japonia. Aparent, nu a vrut să limiteze tehnologia la mașini, ci a implementat-o și pe niște scaune inteligente. Din păcate, proiectul este momentan pilot și va fi testat în primă fază exclusiv în Japonia, potrivit PopSci.

Puteți vedea în clipul de mai sus cam cât de distractiv ar deveni statul la coadă, grație acestor scaune, care se recunosc unele pe altele, astfel încât să nu existe probleme precum ciocnirea spontană de vecin. Prin urmare, cozile interminabile la ghișee ar putea să nu mai fie o corvoadă atât de mare, pentru că oamenii nu ar mai fi nevoiți să stea în picioare zeci de minute în șir. În plus, dacă ar ajunge și în birouri, am putea să mai spargem monotonia corporatistă prin mini-excursii pe scaun prin sediul companiei.

Cât despre tehnologia ProPILOT pentru mașină, nu numai că îi permite mașinii să „simtă” distanța față de mașina pe care o are în față, dar se asigură și că automobilul rămâne poziționat bine pe bandă. Nissan spune că software-ul de pilot automat folosit pentru scaun e similar celui implementar pe autovehicule. Până când ajunge și la noi tehnologia, va trebui, totuși, să ne bazăm pe rezistența propriilor picioare când avem de așteptat la coadă. Sau ne putem închiria un roboțel care să facă treaba pentru noi.

Alianța Renault-Nissan plănuiește să lanseze cel puțin 10 modele autonome până în 2020, pe o paletă cât mai diversă de modele, din clase diferite. Conform strategiei pentru următorii patru ani, Renault-Nissan va dezvolta și va îmbunătăți spectrul de aplicații ce permit accesul pasagerilor la rețelele sociale, precum și latura de entertainment a sistemelor multimedia montate pe modelele sale.

Citește și: