Samsung vrea să vă asigure că Galaxy S7 nu explodează

Samsung vrea să vă asigure că Galaxy S7 nu explodează

Samsung a avut un an foarte dificil în 2016, iar având în vedere un comunicat de presă recent, se pare că mai are mult de muncit până își va spăla imaginea în fața utilizatorilor.

În teorie, în această perioadă, Samsung ar fi trebuit să se laude cu vânzările de Galaxy Note 7. Lansat în urmă cu câteva luni, respectivul terminal venea la pachet cu un design atrăgător, dimensiuni compacte pentru un fablet și o performanță deosebită. Din păcate, foarte multe unități au explodat din senin cu consecințe dezastruoase. Situația a devenit atât de dramatică, încât majoritatea companiilor aeriene au lansat comunicate de presă explicite menite să avertizeze proprietarii de Note 7 că nu pot zbura.

Din păcate, între timp s-a mai evit o problemă. Datorită nomenclatorului defectuos utilizat de Samsung, foarte mulți posesorii de Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au făcut confuzie și au încercat să-și returneze telefoanele la magazinele producătorului sud coreean. La scurt timp după ce Samsung a anunțat că nu mai comercializează Galaxy Note 7 și încearcă să aducă înapoi în depozite unitățile comercializate, a simțit nevoia să trimită notificări către posesorii de S7 și S7 Edge prin care să ateste că nu au de ce să-și facă griji.

În ultimele luni am detaliat câteva situații în care telefoane Galaxy S7 au explodat, deși acestea ar fi trebuit să nu aibă astfel de probleme. Motivele pot fi însă multiple, de la încărcătoare defectuoase neoriginale, până la șocuri mecanice care au afectat funcționalitatea bateriei. Cu alte cuvinte, nu toate telefoanele Galaxy S7 au probleme, ci doar unele dintre ele.

,,Samsung menține în continuare calitatea și siguranța familiei de telefoane Galaxy S7. Nu au fost confirmate cazuri de eșec ale bateriilor interne din aceste telefoane printre cele peste 10 milioane de dispozitive comercializate în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, am confirmat mai multe instanțe de probleme cauzate de șocuri externe. Până când Samsung nu reușește să obțină și să examineze fiecare aparat, este imposibil să fie determinată cauza adevărată a oricărui incident.” Cu alte cuvinte, dacă v-ați dat telefonul de pământ, să nu vă mirați că acesta ar putea să explodeze după câteva zile sau săptămâni.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo