Samsung va lansa noi perechi de ochelari pentru realitate virtuală și realitate augmentată

Samsung va lansa noi perechi de ochelari pentru realitate virtuală și realitate augmentată

Compania coreeană a anunțat în mod oficial că va introduce două noi dispozitive pentru realitate virtuală și realitate augmentată.

Pe parcursul timpului, numeroși experți au declarat că piața gadgeturilor de realitate virtuală va crește, însă previziunile pentru anul următor nu le oferă motive de optimism. În condițiile în care unii spuneau în trecut că piața ar putea valora în jur de 150 de miliarde de dolari în anul 2020, analiștii sunt de părere că am putea asista la o scădere a cererii în anul 2017.

Însă asta se pare că nu-i descurajează pe cei de la Samsung. Gigantul din Coreea de Sud se pare că are de gând să lanseze două noi perechi de ochelari pentru realitate virtuală și realitate augmentată. Potrivit celor de la Phonearena, ochelarii VR se numesc Samsung Gear VR 2 și vor fi prezentați în mod oficial în viitorul apropiat. Soluția pentru realitatea augmentată ar fi similară Magic Leap și Microsoft HoloLens

Printre altele, vicepreședintele Samsung a menționat că există patru niveluri ale realității augmentate. Primul dintre acestea presupune un strat 2D care nu interacționează cu spațiul înconjurător, iar al doilea ar avea un strat 3D cu interacțiuni între obiectele virtuale (într-un mod similar Pokemon Go). Nivelurile trei și patru ar presupune interacțiunea cu obiectele reale, singura diferență fiind că, în cazul celui din urmă, ar fi produse schimbări în mediul real.

Pentru moment, nivelul trei este cel în care activează majoritatea companiilor. Motivele pentru care realitatea virtuală și cea augmentată nu s-au bucurat de un succes remarcabil până acum sunt destul de simple. În primul rând, ar fi vorba de prețurile dispozitivelor pentru realitate virtuală (majoritatea nu sunt accesibile utilizatorilor de rând), iar în al doilea rând, despre lipsa conținutului. Iar scepticismul analiștilor în legătură cu situația pieței în 2017 este confirmat de vânzările scăzute ale unor gadgeturi precum Google Daydream View, Oculus Rift, Samsung Gear VR, PlayStation VR sau HTC Vive.

Citește și: