Samsung ne arată primul său display 4K pentru smartphone-uri

Samsung ne arată primul său display 4K pentru smartphone-uri

Display-ul este unul dintre cele mai importante aspecte în momentul în care alegi un smartphone. Vrei să știi că dispozitivul tău poate să redea clar textul dintr-un email și detaliile din jocuri să fie redate cu acuratețe. 

De asta, producătorii se bat în rezoluții, iar cea maximă în acest m0ment, cel puțin pentru un smartphone, este rezoluția 4K. Aceasta a fost văzută prima dată pe smartphone-ul Xperia Z5 Premium, iar curând e posibil să o vedem și pe un telefon Samsung.

Compania sud-coreeană s-a lăudat de curând cu un ecran de 5,5 inch și rezoluție 2160×3840, adică 4K, în cadrul evenimentului Display Week din San Francisco.

Deocamdată, smartphone-urile Samsung au rezoluție Quad HD, adică 1440×2560, dar noul display și-ar putea găsi loc pe unul dintre modelele viitoare, cum ar fi Samsung Galaxy Note 7.

Pentru ce ai avea nevoie de un ecran cu rezoluție atât de mare, având în vedere că nu ai putea sesiza cu ochiul liber diferența între un display full HD și unul QHD, darămite între unul QHD și unul 4K? Pentru realitatea virtuală.

Samsung promovează din răsputeri ochelarii Samsung Gear VR, iar în cazul acestora, cu cât e rezoluția mai mare, cu atât calitatea imaginilor este mai bună. La urma urmei, privești imaginile prin lentile care măresc imaginile pentru a avea parte de efectul dorit.

Totuși, o rezoluție mai mare înseamnă și necesitatea unui procesor grafic suficient de puternic, dar și un consum mai mare al bateriei. Rămâne de văzut când va implementa Samsung display-ul pe un telefon și cum va rezista acesta jocurilor și folosirii de zi cu zi.

Samsung-4K-UHD-VR-display

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI