Samsung îi roagă pe posesorii de Galaxy Note 7 să nu își mai folosească telefoanele

Samsung îi roagă pe posesorii de Galaxy Note 7 să nu își mai folosească telefoanele

Scandalul Samsung Galaxy Note 7 continuă. După ce au fost raportate mai multe cazuri în care explozia Note 7 a provocat pagube serioase, Samsung îi roagă pe cei care au cumpărat telefonul să nu îl mai încarce și să nu îl mai folosească. 

O agenție guvernamentală din Statele Unite pentru siguranța consumatorilor a făcut, vineri, un apel pentru încetarea utilizării telefoanelor Samsung Galaxy Note 7, iar Samsung sprijină acest efort.

U.S. Consumer Product Safety Commission lucrează cu gigantul sud-coreean pentru a ușura procesul de schimbare a telefoanelor Galaxy Note 7 cu defecte ale bateriei cu modele noi, fără probleme.

Apelul autorităților americane poate afecta și mai mult producătorul sud-coreean care ar putea primi o lovitură financiară după rechemarea dispozitivelor și pierderea clienților îngrijorați de calitatea telefoanelor. Samsung a făcut rechemarea Galaxy Note 7 în 10 țări, printre care se numără și România. 

Potrivit unor analiști, rechemarea ar putea costa Samsung aproape 5 miliarde de dolari. Pentru compania sud-coreeană, impactul se așteaptă să fie unul fără precedent, scrie Agerpres.

Circa 2,5 milioane de dispozitive premium au fost vândute în lumea întreagă, conform declarațiilor companiei. Aceasta a anunțat că pentru clienții din Statele Unite care își schimbă telefoanele vor fi acordate carduri cadou în valoare de 25 de dolari.

Într-o altă declarație, Samsung a cerut consumatorilor săi din Coreea de Sud să nu mai folosească Galaxy Note 7 și să le ducă la centrele service, în cadrul procesului de rechemare.

Citește și: