Samsung Galaxy S8 ar putea fi următorul flagship fără jack pentru căști

Samsung Galaxy S8 ar putea fi următorul flagship fără jack pentru căști

Decizia luată de Apple cu privire la eliminarea jack-ului clasic de 3,5mm pentru căști poate fi interpretată ca una luată în direcția controlului pieței. Apple poate influența piața producătorilor de căști, chiar dacă pe termen scurt, cumpărătorii telefoanelor iPhone 7 ar putea fi deranjați de folosirea portului Lightning.

Samsung ar putea fi următorul producător ce ar renunța la jack-ul de 3.5mm în favoarea unui port nou, patentat, conform geek.com. Compania pare a fi în faza de explorare a unei noi tehnologii și a refuzat să ofere o poziție oficială cu privire la introducerea unui nou port pentru căști.

Ideea ca Samsung să introducă un nou port în locul clasicului jack de 3,5 mm ar putea fi mai realistă decât pare în acest moment. Dacă Samsung decide asta, ar controla licența pentru noul design. Mai departe, ar putea oferi licența către alte companii creatoare de smartphone-uri Android, fie contra-cost, fie gratuit, iar astfel poate deveni rapid un competitor pentru portul Lightning de la Apple.

Producătorii de căști urmăresc situația cu interes, dar și cu o oarecare îngrijorare. Aceasta din urmă apare deoarece noi contracte trebuie semnate în vederea folosirii noului port. Mai mult, producătorii trebuie să ia în calcul câte căști de un anumit fel să producă, în funcție de cerere (în scenariul în care există un cablu fix).

Un alt scenariu ar face posibilă cumpărarea de căști cu trei cabluri pe care le puteți schimba în funcție de device-ul pe care îl folosiți. Astfel, cumpărătorii scapă de o bătaie de cap, iar producătorii pot livra un produs compatibil cu trei porturi diferite. Firește, costurile vor crește ușor, din cauza numărului de cabluri livrate într-un singur pachet.

Deși nu există foarte multe informații cu privire la decizia de a crea un competitor pentru portul Lightning, este posibil ca Samsung Galaxy S8, următorul flagship al companiei, să fie primul device din gama Samsung care să renunțe la jack-ul clasic de 3.5mm.

Autor: George Stanciu

Citește și: