13 sept. 2016 | 17:06

Ce spun primele review-uri pentru iPhone 7 și iPhone 7 plus

FEATURE
Ce spun primele review-uri pentru iPhone 7 și iPhone 7 plus

Primele review-uri pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus au apărut, iar părerile sunt împărțite.

Apple nu a ezitat să numească noile iPhone 7 și 7 Plus cele mai bune telefoane pe care le-a produs vreodată. Însă, având în vedere schimbările extrem de mici în materie de design și eliminarea unor elemente extrem de populare, precum jack-ul de 3,5 milimetri, părerile sunt împărțite în legătură cu noul telefon. Primele review-uri au apărut deja, iar înainte de a ne uita peste câteva dintre acestea, ar trebui să ne uităm rapid pe lista cu specificații.

iPhone 7 beneficiază de un ecran de 4,7 inci, care suportă o rezoluție de 1.334×750 de pixeli. De cealaltă parte, display-ul de 5,5 inci de pe iPhone 7 Plus este unul mai performant și suportă o rezoluție Full HD. Ambele versiuni se folosesc de noul procesor quad-core Apple A10 Fusion. Două nuclee ale acestuia sunt cu 40% mai rapide decât Apple A9, iar celelalte rulează la frecvențe mai mici și consumă de cinci ori mai puțină energie. De asemenea, GPU-ul este cu 50% mai rapid decât cel inclus în A9.

Alături de procesor se vor afla 2GB RAM (în cazul iPhone 7) și 3GB RAM (în cazul iPhone 7 Plus). După cum probabil știți deja, iPhone 7 Plus are doi senzori de 12 megapixeli pe spate, în timp ce iPhone 7 standard are unul singur. Ambele beneficiază, însă, de o cameră de 7 megapixeli pe spate. Telefoanele vor fi disponibile în versiuni de 32GB, 128GB și 256GB. Cât despre baterii, primele informații indică un acumulator de 1.960 mAh pentru iPhone 7 și unul de 2.910 mAh pentru iPhone 7 Plus. Având în vedere toate aceste lucruri, să vedem ce spun primele review-uri despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Cei de la Wired abordează la început tema design-ului și menționează că acum, la nouă ani de la debutul primul iPhone, ne apropiem de un design final, platonic: dispozitivul, în forma sa finală, minimalistă. Publicația ne amintește, de asemenea, că aceasta este o problemă cu care se confruntă nu doar Apple, ci și toți producătorii de telefoane mobile de pe piață. ”Așa că nu, iPhone 7 nu te va șoca prin design sau feature-uri. Dar este un telefon fantastic. Și dă impresia că Apple deschide o ușă. Poate că iPhone 7 nu este o revoluție, dar ar putea fi catalizatorul pentru multe altele”, scrie Wired.

David Pierce, Wired

”Nu toate îmbunătățirile aduse de iPhone 7 sunt atât de mari pe cât ar vrea Apple. Este bine că au dublat capacitatea de stocare livrată pe fiecare telefon, dar tot ne obligă să plătim mai multe pentru spațiu în loc să ne permită să includem propriile noastre carduri microSD […] Merită să faci upgrade-ul de la telefonul tpu vechi de doi ani (sau mai vechi)? Da”. Este important de menționat aici că autorul face referire la iPhone-urile cu o vechime de cel puțin doi ani, nu și la iPhone 6S sau 6S Plus.

Geoffrey A. Fowler, The Wall Street Journal

”Cât despre iPhone 7, acesta este cel mai bun telefon pe care îl poți cumpăra. Nu recomand să faci upgrade în cazul în care deții un iPhone 6S, dar sunt suficient de multe îmbunătățiri aici încât upgrade-ul reprezintă o soluție bună pentru toți ceilalți”.

Steve Kovach, Business Insider

”iPhone 7 și 7Plus sunt cele mai bune iPhone-uri produse vreodată. Și, cel mai probabil, sunt cele mai bune camere portabile produse vreodată. Nu ați mai văzut vreodată asemenea imagini surprinse cu ajutorul camerei de pe un telefon mobil. Asta ca să nu mai menționăm senzorul frontal. Telefoanele sunt rapide, capabile și funcționale, cu upgrade-uri în ceea ce privește difuzoarele, rezistență la apă și un buton Home mai rezistent. Dar nu au un jack audio și asta îi va deranja pe mulți”.

Matthew Panzarino, TechCrunch

”Nu știu cu siguranță dacă iPhone 7 și 7 Plus sunt cele mai bune telefoane produse vreodată, dar sunt în mod clar cele mai bune iPhone-uri produse până acum și reprezintă opțiuni excelente de upgrade pentru cei care folosesc în prezent dispozitive iOS”.

Lance Ulanoff, Mashable

”Chiar dacă vrei să judeci noile telefoane pe baza designului industrial, noile culori ar fi suficiente pentru a mă convinge să cumpăr unul dintre ele. Dar ce contează este ce se întâmplă atunci când le deschizi. Și, din orice punct de vedere, de la performanță, până la autonomie, la calitatea imaginilor surprinse de cameră, la haptic feedback, la rezistența la apă și calitatea sunetelor, iPhone 7 și 7 Plus reprezintă îmbunătățiri considerabile față de 6S și 6S Plus”.

John Gruber, Daring Fireball

”Ceea ce mă impresionează în legătură cu noile dispozitive este atenția pe care Apple o acordă detaliilor atunci când vine vorba de produsele sale. Aceste dispozitive, împreună cu software-ul pe care îl rulează, na arată importanța pe care Apple o acordă utilizatorilor săi […] Ceea ce vreau de la Apple este să construiască dispozitive capabile să rezolve probleme complexe cu soluții simple. Vreau să facă lucrurile mai eficiente pentru mine, în calitate de utilizator, fără a depune vreun efort, atunci când folosesc produsele sale. Exact asta au livrat odată cu iPhone 7 și căștile AirPod”.

Jim Dalrymple, The Loop

”Dacă vrei să investești într-un terminal iOS care va rezista, aș investi banii în acest telefon […] Din multe puncte de vede4re, iPhone 7 se simte precum un ”S” sau un dispozitiv situat între generații. Butoanele de deschidere, home, mute și cele pentru controlul volumului sunt exact acolo unde te-ai aștepta să le vezi. Dacă nu am avea protuberanța mai mare din dreptul camerei, carcasele de iPhone 6S s-ar potrivi perfect. Acest iPhone, cu excepția versiunii Jet Black, pare a fi construit să reziste și va face ca orice terminal din generațiile următoare să pară mai puțin relevant”.

Nicole Nguyen, Buzzfeed

Nu în ultimul rând, avem o secțiune din review-ul celor de la Verge. ”Vă vor face toate feature-urile noi din iPhone 7 să uitați de jack-ul pentru căști? S-ar putea sau nu să vă surprindă acest lucru, dar nu cred, nu încă. iPhone 7 și 7 Plus sunt printre cele mai interesant și mai puternice telefoane livrate vreodată de Apple și cea mai clară expresie a viziunii companiei după mult timp. iOS 10 este excelent, camerele sunt mai bune și performanțele sunt fenomenale. Iar bateriile sunt construite pentru a rezista mai mult timp. Acestea sunt telefoane excelente. Dar sunt incomplete”.

Nilay Patel, The Verge

Foto The Verge