Românul care și-a construit o mașină din lemn

Un român din Mureș a construit un întreg autovehicul din lemn.

Aproximativ trei ani și 8 luni de zile. Aceasta este perioada de timp de care a avut nevoie Peter Szabo pentru a construi autovehiculul Julia, roadster-ul din lemn cu care a reușit de curând să impresioneze presa din Marea Britanie. Szabo este stabilit în comuna Corunca, situată în apropierea orașului Târgu Mureș, după cum scriu și cei de la Adevărul Financiar.

Desigur, Julia nu a reprezentat un proiect extrem de ieftin pentru Szabo. Din câte se pare, acesta ar fi cheltuit în jur de 20.000 de dolari pentru construcția mașinii. Grație motorului de 2,3 litri folosit în trecut pe un Ford Taurus, Julia poate atinge aproape 90 km/h. Pe lângă motor, Szabo ar fi folosit și șasiul de Ford Taurus. Scaunele, însă, ar fi fost montate în trecut pe un Mercedes-Benz. Mașina are același nume ca soția constructorului și combină elemente clasice, tipice unor mărci precum Morgan.

”După ce am construit o trăsură din lemn, am considerat că am nevoie de provocare mai mare. Este greu să găsești un concept de vehicul de calitate fabricat din lemn. Este aproape imposibil să găsești așa ceva oriunde în lume. A fost dificil pentru mine, dar a fost o perioadă frumoasă. Construirea acesteia m-a făcut foarte fericit”, a declarat Szabo.

Proiectul ar fi necesitat atât de mult spațiu, încât Szabo se pare ca a fost nevoit să-și mărească atelierul. După cum am spus mai devreme, vehiculul rulează cu aproximativ 90 km/h. Cu toate acestea, creatorul acesteia este de părere că poate atinge viteze și mai mari odată ce ajunge pe autostradă. Acum, Peter Szabo se pare că are planuri și mai mari pentru viitor. Acestea ar presupune construcția unui vehicul cu un design futurist, care să se folosească de un motor electric. Românul a prezentat mașina în numeroase țări din Europa, printre care se numără și Germania.

FOTO Robert Nemeti/Barcroft Cars

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: