Realitate augmentată: Google vrea să intri în Star Wars și să lupți împotriva Ordinului Întâi

Realitate augmentată: Google vrea să intri în Star Wars și să lupți împotriva Ordinului Întâi

În ultimele luni, realitatea virtuală a captat cam toată atenția, iar cea augmentată a căzut puțin în umbră. Totuși, video-ul demonstrativ de mai sus îți amintește de ce realitatea virtuală e o unealtă uimitoare a tehnologiei.

Cei de la Trixie Studios au încărcat video-ul de mai sus, întocmai pentru a-ți arăta cum poți interacționa cu mediul folosind realitatea augmentată. De data asta, testul implică un joc de shooting inspirat din Star Wars, care include stormtrooperi, pe Boba Fett și pe simpaticul BB-8 din Trezirea Forței. Potrivit creatorilor video-ului, toate imaginile au fost captate live, pe un dispozitiv Project Tango, fără editări ulterioare.

Pentru cei care nu știu, Project Tango e e ideea Google de a experimenta cu dispozitive mobile care pot recunoaște, cartografia și interpreta mediul înconjurător exact ca un om. Adică să perceapă adâncimea, să perceapă poziționarea, iar toate astea din software și hardware.

Tango este o soluţie avansată care foloseşte două camere foto pentru înregistrarea 3D a mediului ambiant, un set de senzori pentru măsurarea distanţelor faţă de obiectele înconjurătoare, două procesoare dedicate de imagine denumite Myriad 1 şi clasicele module GPS şi giroscop pentru poziţionarea precisă a telefonului în spaţiu.

Momentan, însă, este în faza de testare, dar video-ul de mai sus, deși e doar o demonstrație, ne arată cam la ce am putea să ne așteptăm de la realitatea augmentată în perioada următoare.

Citește și: