Project Esper: cum va transforma realitatea augmentată viitorul studenților la medicină

Project Esper: cum va transforma realitatea augmentată viitorul studenților la medicină
10:49 02.08.2016

Înainte să te avânți în lectura acestui articol, îți recomandăm să urmărești clipul de mai sus. Așa ar putea arăta viitorul studenților la medicină.

Denumirea ideii celor de la 3D4Medical este Project Esper și implică, pe scurt, revoluționarea modului în care se învață anatomia. Se bazează pe o aplicație de realitate augmentată și se pare că, în nu mai mult de șase luni, ar putea fi disponibilă o versiune beta. Proiectul a fost anunțat după ce 3D4Medical s-a extins și a anunțat 70 de posturi disponibile în ianuarie. După perioada de 18 luni de recrutare, compania își va tripla personalul.

Dacă va funcționa precum în clipul de mai sus, pasionații ar putea „investiga” corpul uman prin gesturi, analizând, pe rând, creierul și organele strat cu strat. Astfel, interacțiunea cu corpul uman a celor care studiază anatomia ar putea fi mult mai explicită.

Cei de la 3D4Medical nu sunt la primul proiect destinat industriei medicale. Irene Walsh, directorul de design, a spus că Project Esper era următorul „pas logic” pentru companie. Aplicația nu va fi disponibilă până în 2017, dar sună extrem de promițător, mai ales că e costruită pe motorul 3D creat de companie.

Încă nu e clar ce hardware le va trebui utilizatorilor care interacționează cu Project Esper, potrivit Silicon Republic. Walsh a mai explicat că echipa de grafică 3D îmbunătățește în mod constant acuratețea modelului și că se pregătește pentru o experiență hyper-realistă a utilizatorului, urmând ca, în final, să transforme complet modul în care se învață anatomia.

În iunie, 3D4Medical a câștigat un premiu Apple Design pentru aplicația Complete Anatomy care, încă de la lansare, a fost în topul categoriei medicale din App Store în 82 de țări. Compania mai vrea să creeze un atlas augmentat pentru ca studenții să învețe în mod interactiv tot ce trebuie să știe despre corpul uman.

loading...