27 iun. 2016 | 14:51

Această aplicație pentru iPhone vă transformă fotografiile printr-o rețea neurală

ACTUALITATE
Această aplicație pentru iPhone vă transformă fotografiile printr-o rețea neurală

Printr-un sistem foarte complex de editare, bazat pe o rețea neurală și alte elemente de inteligență artificială, Prisma vă transformă fotografiile într-o manieră cel puțin interesantă.

Pe de o parte, este aproape absurd să crezi că cineva mai poate reinventa rețeta când vine vorba de aplicații pentru aplicat filtre pe fotografii. Pe de altă parte, dacă cineva atinge acea performanță, a dat lovitura. Nu de alta, dar numărul celor care se străduiesc să-și coloreze fotografiile într-un mod foarte futurist, înainte de a le posta pe rețelele sociale preferate, este foarte mare.

Prisma este cea mai recentă aplicație de editare foto lansată momentan exclusiv pentru posesorii de iPhone. Aceasta poate fi descărcată gratuit din AppStore și, din primele teste, generează niște efecte care s-ar putea să vă lase cu gura căscată. Nici măcar nu contează dacă realizați o fotografie in-app sau folosiți una existentă, aproape de fiecare dată, după ce ați ales filtrul dorit, veți obține un rezultat pe care nu l-ați mai văzut în trecut.

Motivul pentru gradul sporit de originalitate conferit de acest progrămel gratuit se află în uneltele din spate. Practic, nu telefonul vostru este responsabil de partea de algoritmică ce tranformă fotografiile voastre. În schimb, pentru aplicarea acestor filtre artistice este folosită o fermă de servere dintr-o țară îndepărtată, cu mențiunea că, nici o fotografie nu este salvată pe respectivele servere și nici nu este vizualizată de vreun individ.

În total, la ora actuală aveți la dispoziție aproximativ 20 de filtre, iar impactul lor pe fiecare fotografie variază enorm, deci ar fi bine să le aplicați pe fiecare dintre ele măcar o dată, pentru a vedea care vi se potrivește. În aproximativ o lună, numărul de filtre va crește la 40. Timpul de procesare, folosind o rețea Wi-Fi este de 2-3 secunde, dar sunt șanse foarte mari să varieze semnificativ în funcție de conexiunea voastră la internet. În orice caz, este una dintre aplicațiile care mă încântă enorm în ultima perioadă și merită încercată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele