Primul român care a traversat Canalul Mânecii înot: ce chinuri a îndurat Avram Iancu

Primul român care a traversat Canalul Mânecii înot: ce chinuri a îndurat Avram Iancu

Avram Iancu este primul român care a reușit să traverseze Canalul Mânecii înot.

Avram Iancu a devenit de curând primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii. După cum scriu cei de la News.ro, el a reușit această performanță fără a beneficia de un costum special și a fost nevoit să îndure niște chinuri de ordin fizic și mental ieșite din comun. Conaționalul nostru a înotat nu mai puțin de 26 de kilometri.

În mod interesant, Avram Iancu se pare că a vrut și să atragă atenția tuturor românilor asupra unui lucru foarte interesant. ”Am împins limitele fizicului şi mentalului la extrem. Au fost multe momente în care fiecare secundă îmi șoptea să renunț dar am găsit energie pozitivă de a continua în toate acele valori românești pentru care lupt, şi una dintre ele este Cumințenia Pământului. Eu m-am alăturat campaniei de strângere de fonduri şi am spus că mă voi supune unui chin extrem pentru a atrage atenția opiniei publice asupra Cumințeniei Pământului”, a declarat Avram Iancu pentru cei de la News.ro.

Domnul Iancu a fost, de asemenea, primul român care a încercat să traverseze canalul care separă Franța și Marea Britanie în acest mod, însă a eșuat în timpul primelor trei încercări. Întreaga experiență ar fi durat acum 18 ore și 4 minute. Cu o zi înainte ca el să traverseze, Nick Thomas, un cunoscut înotător, și-a pierdut viața încercând să facă același lucru. Thomas ar fi suferit un atac de cord cu ”o milă sau două” înainte de a ajunge pe malul francez și nu a mai putut fi resuscitat.

Fără un costum special de neopren, întregul traseu este unul extrem de dificil. ”Când primul pământean a trecut canalul, acum 200 de ani, nu existau costume de neopren. Și atunci entitatea care guvernează aceste reguli încă din 1927 spune clar că trebuie să înoți fără costum de neopren. Ca să fii recunoscut de Comunitatea Internațională a Înotătorilor. Să ai costum de neopren e un fel de blasfemie, e o cu totul altă probă. Nu are nicio legătură cu proba în sine omologată de a traversa înot Canalul Mânecii”, a explicat sportivul. În viața de zi cu zi, Avram Iancu este bibliotecar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: