11 apr. 2016 | 09:49

Primul clip video controlat de bătăile inimii voastre

VIDEO
Primul clip video controlat de bătăile inimii voastre

Aproape exclusiv, bătăile inimii sunt folosite pentru a indica starea voastră de spirit sau, în cel mai rău caz, o afecțiune. Se pare însă că pot influența și un clip video.

Dacă sunteți mai agitați, tentația este să ascultați o melodie mai alertă, un fapt evident mai ales dacă mergeți la sală. În cazul în care vreți să vă liniștiți sau să vă puneți la culcare, niște ritmuri mai lente se potrivesc stării voastre. În mod indirect, în funcție de bătăile inimii sau de ritmul pe care doriți să-l obțineți, vă alegeți activitățile pe care urmează să le întreprindeți și muzica pe care o veți asculta.

Cum ar fi ca bătăile inimii, respectiv ritmul vostru cardiac, să influențeze în mod radical ceea ce se petrece pe un ecran și ritmul muzici, fără nici un fel de intervenție manuală din partea voastră. Ideea pare destul de futuristă, dar chiar există în realitate și o puteți experimenta gratuit pe telefonul vostru mobil.

Clipul interactiv intitulat Almost Forgot a fost lansat de Jonathan J.Viewz Dagan și, în loc să poate fi vizionat pe YouTube, poate fi experimentat prin intermediul unei aplicații de mobil omonime dedicate. Precum multe alte aplicații disponibile în AppStore, Almost Forgot folosește camera de la telefon pentru a vă scana fața în condiții de iluminare ideale și de a desprinde bătăile inimii din acel set de informații. Pornind de la valorile depistate, ritmul melodiei va fi atenuat sau accelerat pentru a se potrivi stării voastre sufletești.

Cele mai mari diferențe, în mod evident, se vor vedea când diferențele de ritm cardiac sunt mari. Ca urmare, încercați să alergați un pic înainte să vedeți clipul prima oară și să vă puneți în pat înainte de culcare pentru a-l vedea a doua oară. Aplicația Almost Forgot poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore de către posesorii de iDevice-uri, în timp ce posesorii de Android ar trebui să aibă parte de o experiență similară vizitând website-ul Almost Forgot.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele