Playtech News Bytes: rețeaua socială pentru copii bogați, națiunea în cer și motocicleta flexibilă

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Din domeniul tehnologiei, vă vorbim despre o rețea socială exclusivistă, destinată copiilor bogați. Se numește Rich Kids și permite oricui să se înregistreze cu contul de Facebook, dar poți publica lucruri doar dacă plătești o taxă lunară piperată. Exclusivitatea postărilor de pe rețeaua de socializare derivă din faptul că te costă 1.000 de dolari pe lună ca să poți împărtăși conținut cu ceilalți utilizatori. Oricât de snoabă pare această idee, se pare că scopul este unul caritabil. O treime din suma plătită de fiecare utilizator va fi donată scopurilor caritabile. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Din domeniul auto, vă prezentăm un concept foarte interesant de motocicletă. Este vorba despre Motorrad Vision Next 100, produsă de BMW, care ilustrează modul în care compania vede viitorul transporturilor. Mai exact, vehiculul ar fi flexibil, dar s-ar mișca precum o motocicletă obișnuită. Diferența ar fi reprezentată de faptul că motorul și cadrul se pot reconfigura în funcție de condițiile de deplasare. Mai exact, direcția și roțile s-ar ajusta în funcție de viteză, iar, la viteze mari, cadrul ar deveni mult mai rigid și mai stabil. Din păcate, momentan, ideea face parte dintr-o serie de concepte futuriste, care nu vor deveni realitate prea curând.

Din domeniul știință, azi vorbim despre planul unui grup de oameni de știință din toate domeniile de a crea o națiune în cer. Pentru că resursele planetei noastre sunt pe terminate, experții cred că un pas firesc ar fi să ne mutăm treptat în altă parte, iar acel loc ar avea numele Asgardia. Fiind, practic, o arcă mecanică zburătoare, Asgardia ar avea ca scop și protejarea Terrei de meteoriți, asteroizi sau alte amenințări. Printre fondatori se află și Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român. Momentan nu sunt cunoscute prea multe detalii despre realizarea acestui plan, dar deja sunt deschise online înscrierile pentru cei care vor să devină cetățeni. Mai multe informații despre acest subiect găsiți pe playtech.ro.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este “Fata din tren”. Filmul spune povestea unei tinere femei, cu o viață nu tocmai roz. Aceasta urmărește în fiecare dimineață, luând același tren, un cuplu tânăr și aparent perfect, care  locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Într-o zi, vede ceva șocant și astfel ajunge să ia parte la viețile pe care le observase doar de pe margine, până în acel moment. Filmul rulează în cinematografele din România.

Andrada Bonea
18:26 14.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video