Pentru prima oară, iMessage funcționează și pe Android

Pentru prima oară, iMessage funcționează și pe Android

Una dintre funcțiile cele mai interesante din iOS, platforma de mesagerie iMessage, tocmai a ajuns pe Android, printr-un truc.

În urmă cu câțiva ani, cea mai atrăgătoare funcție a dispozitivielor BlackBerry și motivul pentru care mulți utilizatori ajungeau să migreze către platformă era BBM. Platforma dedicată de mesagerie a canadienilor venea cu niște funcții de securitate interesante, iar aerul exclusivist era de asemenea o componentă greu de neglijat.

La momentul lansării iMessage pe iPhone și ulterior pe iPad și Mac OS X, era evident că vorbim de o funcție dedicată exclusiv produselor Apple. Sub nici o formă, gigantul din Cupertino nu va facilita recepționare unor astfel de mesaje pe smartphone-uri cu Android sau PC-uri cu Windows.

Din păcate pentru Apple și din fericire pentru utilizatorii platformelor concurente, inevitabilul s-a întâmplat, iar cineva a găsit o soluție la această problemă. Astfel, cu un pic de efort, puteți face iMessage să funcționeze pe smartphone-uri cu Android.

Responsabil de acest proiect este un dezvoltator cu numele de bboyairwreck, iar creația individului poartă numel de PieMessage. Mai multe persoane și publicații online au testat deja funcționalitatea PieMessage și pare să meargă fără probleme. Există însă o restricție, iar acesta este una foarte importantă.

Cel puțin momentan, persoanele care vor să experimenteze recepționarea sau expedierea de mesaje în format iMessage pe Android, au nevoie să se afle în posesia unui iMac sau MacBook. Această particularitate este foarte importantă deoarece, practic, vă folosiți sistemul Apple pentru face recepția și expedierea mesajelor prin intermediul unei aplicații care rulează în permanență pe computer.

Partea bună este că sistemul funcționează și sunt șanse foarte mari ca Apple să nu poată face nimic pentru a preveni această soluție alternativă pe viitor. În plus, pentru că PieMessage este open source și descărcabil gratuit de pe GitHub, sunt șanse foarte mari ca pe viitor să fie finisat și îmbunătățit de un număr mult mai mare de dezvoltatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI