Apple plănuiește să acapareze Android printr-un număr din ce în ce mai mare de aplicații

Apple plănuiește să acapareze Android printr-un număr din ce în ce mai mare de aplicații

Gigantul din Cupertino a început asaltul asupra sistemului de operare al Google anul trecut, când a lansat aplicația Apple Music pentru Android. Dar se pare că lucrurile nu se vor opri aici.

Pe lângă faptul că Apple a introdus un nou update neobișnuit pentru Apple Music pe Android, care va permite utilizatorilor să salveze muzica de pe stream pe un card SD, Cupertino plănuiește să introducă și alte aplicații populare de pe iPhone pe sistemul de operare al celor de la Google.

Conform 9to5 Mac, implementarea lui Apple Music pe Android a fost o metodă de a testa felul în care utilizatorii de aparate pe Android vor reacționa la serviciul de streaming de muzică al Apple. Probabil că dacă Apple Music va crește în continuare, alte servicii de iPhone vor urma să fie implementate pe Android. Printre acestea se vor număra aplicații precum iCloud, iMessage și chiar Apple Pay, sistem care cu siguranță va pune în pericol relevanța Google Pay pe Android. Totuși, aplicația pentru plătit online, Apple Pay, va avea mari probleme în a oferi aceleași garanții de siguranță pe aparatele Android, de vreme ce Cupertino nu are același control tehnic asupra telefoanelor Samsung, să zicem, cum are pe un iPhone.

Se pare că Android a devenit sistemul de operare pe care atât Apple cât și Microsoft se bat în acest moment pentru a se promova. Totuși, dacă Microsoft o face din nevoie, dat fiind eșecul din ce în ce mai evident al telefoanelor Windows Phone, Apple o face pentru a atrage potențiali viitori clienți care ar putea fi interesați de un iPhone atunci când doresc să facă un upgrade de telefon mobil.

În orice caz, mai multe detalii vom vedea, cu siguranță, cu ocazia conferinței dezvoltatorilor Apple din vară.

Citește și: