6GB de RAM degeaba: OnePlus promite să rezolve problemele de la OnePlus 3

6GB de RAM degeaba: OnePlus promite să rezolve problemele de la OnePlus 3

OnePlus 3 este unul dintre singurele smartphone-uri de pe piață cu 6GB RAM. Din păcate, managementul ineficient de resurse pe respectivul dispozitiv afectează semnificativ utilitatea respectivei cantități de memorie.

În urmă cu câteva săptămâni, după valuri de speculații care au durat câteva luni, chinezii de la OnePlus au dezvăluit cu surle și trâmbițe un super telefon la un preț surprinzător de accesibil. Era vorba de OnePlus 3, un dispozitiv care, deși nu are un design revoluționar, iar ecranul este doar Full HD 1080p, se luptă de la egal la egal cu LG G5 sau Galaxy S7 la jumătate din prețul acelor aparate.

Marele avantaj al OnePlus 3 în fața competiției de la companii mult mai cunoscute a constat într-o cantitate de memorie RAM mult mai mare. În contextul în care a ieșit la iveală în numeroase cazuri ineficiența managementului de memorie RAM din sistemul de operare Android, saltul la 6GB RAM era binevenit.

Mai problemă constă însă în modul în care respectivii 6GB RAM sunt utilizați de platformă, iar în cazul OnePlus 3, se pare că nu vorbim de o metodologie foarte eficientă. Din fericire, cei de la OnePlus au recunoscut existența problemei printr-un comunicat de presă și au promis că nu va mai dura foarte mult până când ne vom bucura cu toții de o soluție la problemă prin intermediul unei actualizări de software.

Din câte se pare, problemele cu managementul memoriei RAM pe OnePlus 3 sunt destul de grave și se manifestă printr-un comportament pe care l-ați asocia mai degrabă cu un termnal cu un GB RAM. Practic, este vorba de reducerea la zero a funcției de multitasking din Android. Ieșiți dintr-o aplicație și intrați în alta pentru a copia o informație sau pentru a citi un mesaj, iar când reveni la aplicația anterioară, aceasta se reinițializează de la zero, ca și cum ar fi prima oară când o porniți.

În mod evident, rezultatul este o experiență frustrantă de utilizare. În cazul în care vă simți încrezători în cunoștințele voastre de Android și nu mai aveți răbdare să așteptați patch-ul celor de la OnePlus, pe forumul XDA Developers există deja un tutorial pe care îl puteți urma pentru a remedia problema.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo