O sesiune de Pokemon Go l-ar putea costa 5 ani de închisoare

Rușii sunt un popor foarte credincios. Din acest motiv, o sesiune de Pokemon Go în biserică s-ar putea încheia cu o sentință de 5 ani în închisoare. 

Pe de o parte Pokemon Go continuă să fie un joc foarte popular. Deși numărul jucătorilor a scăzut la nivel global, în continuare titlul este perceput ca fiind unul revoluționar, ca impact cultural și realizare. Au fost asociate decese cu Pokemon Go, unii oamenii au fost împușcați, iar alții s-au dus într-un câmp de mine. Având în vedere că este un loc public, unii s-au dus în biserici pentru a prinde niște Pokemoni, deși un astfel de gest nu este privit cu ochi buni de credincioși.

În Rusia, biserica nu este doar un loc sfânt, dar se specifică prin lege că nimeni nu are voie să desfășoare alte tipuri de activități în interior decât cele legate de smerenie. Ca urmare, un jucător de Pokemon Go care a intrat într-o biseriă în Rusia riscă o sentință de 5 ani de închisoare.

Respectivul individ, din spatele evenimentului este YouTuber și se ascunde în spatele pseudonimului Skolovsky. El a și filmat sesiunea de gaming care a dus la arestarea sa în urmă cu două luni. Cu alte cuvinte, deși nu știm dacă își va mai petrece o perioadă foarte lungă după gratii, el stă deja de două luni într-o închisoare.

Arestarea lui Sokolovsky s-a desfășurat în conformitate cu articolul 282 din Codul Penal al Federației Ruse, pentru ,,incitare la ură și dușmănie, precum și înjosirea demnității umane.” Practic, se consideră că intrând în biserică cu smartphone-ul pe Pokemon Go, a sfidat locașul sfânt și a adus o ofensă oamenilor care erau acolo la rugăciune. Partea cea mai frustrantă este că Sokolovsky știa care sunt riscurile, deoarece, odată aflat în fața Bisericii Tuturor Sfinților, a spus că speră să fie nu fie arestat pentru că merge prin biserică cu ochii la telefon. Momentan, procesul este în desfășurare și își așteaptă sentința.

Alexandru Puiu
07:34 06.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video