O femeie a folosit Facebook pentru a-și trimite fostul iubit la închisoare pe nedrept

O femeie a folosit Facebook pentru a-și trimite fostul iubit la închisoare pe nedrept

Faptul că lucrurile devin deseori tensionate între foștii iubiți nu e tocmai un mister. O femeie din California a dus, însă, lucrurile foarte departe.

În mod normal, nu ar fi necesar să dăm un astfel de sfat: nu folosi Facebook pentru a-ți acuza fostul iubit de infracțiuni pe care nu le-a comis, cu scopul de a-l trimite la închisoare. Femeia din California, pe nume Stephani Ranae Lawson (25 de ani) a creat un profil fals de Facebook pentru a-și acuza fostul prieten că ar fi urmărit-o, răpit-o și bătut-o, potrivit Gizmodo. Din fericire, s-a descoperit că totul a fost o înscenare, înainte ca bărbatul să ajungă sub acuzație.

Lawson trăise cu iubitul ei în casa bunicilor acestuia timp de 10 luni, înainte să se răzbune astfel pe el. A fost dată afară din casă după ce și-a agresat fizic concubinul, iar din momentul respectiv, lucrurile au început să se complice. La scurt timp după ce a fost dată afară din casă, Lawson a creat acest profil fals cu numele bărbatului și a început să își trimită singură mesaje agresive.

Timp de patru luni, l-a denunțat în mod repetat la poliție pentru mai multe infracțiuni. Nu s-a oprit acolo, ci a continuat să se amenințe singură alte câteva luni. Când autoritățile au deschis o investigație, au descoperit că toate mesajele de pe Facebookul respectiv veneau de pe adresa IP a femeii, ceea ce, logic, înseamnă că și le-a trimis singură.

Lawson a pledat vinovată pentru două infracțiuni: plângere falsă de sechestrare și sperjur. A fost condamnată la un an de închisoare și la trei ani de monitorizare ulterioară. Acuzațile de răpire, urmărire, hărțuire și agresiune împotriva iubitului ei au fost retrase luna trecută.

 

Citește și: