02 dec. 2016 | 10:46

Facebook va folosi inteligența artificială pentru a scăpa de live-urile cu conținut nepotrivit

ACTUALITATE
Facebook va folosi inteligența artificială pentru a scăpa de live-urile cu conținut nepotrivit

Facebook se orientează din ce în ce mai mult către inteligența artificială. Vrea să o folosească pentru a reglementa inclusiv clipurile live difuzate pe imensa rețea socială.

Joaquin Candela, directorul și specialistul companiei în astfel de tehnologii, le-a spus celor de la Reuters că Facebook lucrează la un instrument care depistează automat live-urile care conțin nuditate, violență și orice alt tip de conținut care încalcă regulile platformei. Momentan, funcția este testată pe Facebook Live.

Mai degrabă decât să se bazeze pe utilizatori să raporteze conținutul ofensiv, care trebuie apoi să fie verificat de angajați, sistemul ar face acest lucru pe cont propriu. Compania mai lucrează și la o modalitate de a detecta automat conținutul extremist, cum ar fi pozele violente și clipurile, dar adăugarea livestreamurilor pe listă necesită cercetări și eforturi adiționale.

A existat recent o dezbatere pe această temă, după ce Antonio Perkins și-a difuzat live moartea. Acesta a fost împușcat mortal de autoritățile din Chicago, iar Facebook a lăsat clipul pe site, cu un avertisment legat de conținutul grafic. Motivul ar fi faptul că înregistrarea ar servi ca exemplu pentru consecințele reale ale actelor de violență. În continuare, rețeaua socială va șterge orice clip care senzaționalizează aceste acte.

Candela a spus că sunt două provocări majore în reglementarea conținutului clipurilor live. Algoritmul trebuie să fie rapid și trebuie ca natura acestor clipuri să fie înțeleasă corect. Această inițiativă se alătură demersurilor Facebook de a ne curăța News Feedurile de știri false, anunțate și detaliate de Mark Zuckerberg luna trecută.