O companie a cheltuit banii strânși prin IndieGoGo pe stripperițe și mașini

O companie a cheltuit banii strânși prin IndieGoGo pe stripperițe și mașini

Banii strânși de Skully Systems ar fi trebuit să fie investiți în dezvoltarea și producția unei căști inteligente.

Însă fondatorii companiei au decis că este mai bine să cheltuie banii pe alte lucruri. Dar, înainte de asta, să vă amintim ce este Skully. În 2014, Skully AR-1 avea nevoie de o finanțare de 250.000 de dolari pe Indiegogo, iar americanii reușeau să strângă într-o singură zi 844.000 de dolari, adică de trei ori mai mult decât scopul lor inițial.

Skully AR-1 trebuia să includă un display în fața ochilor, pe vizorul tradițional. Acesta era, însă, transparent și amplasat confortabil, pentru a nu interfera cu ceea ce ar trebui să vadă pilotul în față, pe șosea. De asemenea, avea navigație prin GPS și o cameră retrovizoare, pentru a vedea rapid ceea ce era în urmă. În rest, casca avea conectivitate Bluetooth, se conecta la internet prin sincronizarea cu telefoanele și utilizatorii puteau să preia convorbiri telefonice cu ajutorul conexiunii hands-free.

Ce s-a întâmplat între timp cu Skully? Conform site-ului Lanesplitter, compania se închide, iar un proces pornit chiar din interiorul acesteia scoate la iveală câteva lucruri incredibile. Fosta asistentă a CEO-ului Marcus Weller și al co-fondatorului Mitch Weller susține că aceștia s-au folosit în mod fraudulos de banii companiei. Mai mult decât atât, femeia ar fi fost obligată să falsifice actele în așa fel încât să-i facă pe investitori să creadă că banii erau cheltuiți în interes de afaceri, când, de fapt, aceștia erau folosiți în scopuri personale de frații Weller.

Cartman

Printre altele, cei doi s-au folosit de banii investitorilor pentru a-și cumpăra doua mașini Dodge Viper, patru motociclete, dar și picturi de peste 2.000 de dolari. Mai mult decât atât, în jur de 2.000 de dolari au fost cheltuiți într-un club de striptease, și alte două mii, pe închiriere de limuzine. Ce se va întâmpla de acum încolo? Nu știm exact. Pentru moment, câteva lucruri sunt clare: compania a dispărut, în jur de 1.000 de oameni au pierdut bani, iar Skully nu a fost și nici nu va fi lansată în mod oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: