13 oct. 2016 | 18:10

Nokia D1C ar putea fi, de fapt, o tabletă

ACTUALITATE
Nokia D1C ar putea fi, de fapt, o tabletă

În ciuda informațiilor inițiale, Nokia D1C, dispozitivul despre care scriam în urmă cu câteva zile, ar fi o tabletă.

În urmă cu mai bine de o săptămână scriam despre un dispozitiv pe care cei de la Nokia ar putea să-l lanseze pe piață în următoarea perioadă. Era vorba despre D1C, dispozitiv care apăruse pe site-ul Geekbench. Acesta din urmă nu oferea foarte multe detalii în legătură cu specificațiile sale, astfel că majoritatea oamenilor erau de părere că vom avea de-a face cu un telefon. După cum scrie GSMArena, lucrurile s-au schimbat în momentul în care Nokia D1C a apărut pe GFX Bench.

În condițiile în care dimensiunile ecranului sunt de 13,8 inci, este clar că vorbim aici despre o tabletă. Pentru moment, știm că aceasta ar putea beneficia de un procesor octa-core Snapdragon 430, cu opt nuclee Cortex-A53 tactate la 1,4GHz. Procesorul grafic ar fi un Adreno 505, alături de care ar fi incluși și 3GB RAM.

De asemnea, senzorul principal de pe spate ar avea nu mai puțin de 16 megapixeli, în timp ce senzorul de pe față ar fi unul de 8 megapixeli. În mod interesant, dispozitivul ar rula Android 7.0 Nougat, însă nu vă așteptați la performanțe dintre cele mai bune. Așa cum am spus și în articolul precedent, nu avem aici de-a face cu un terminal de vârf, iar scorurile obținut vorbesc de la sine. La capitolul single core, cel mai bun scor pe Geekbench a fost 682, iar la multi-core, 3.229.

Microsoft a eșuat în ”experimentele” pe care le-a făcut cu brandul Nokia, începând cu achiziția propriu-zisă a companiei. În aceste condiții, gigantul din Redmond a vândut brandul către HMD Global, o compania finlandeză care ar fi fost formată cu scopul de a produce telefoane Nokia. Alături de FIH Mobile Limited, un subsidiar al Foxconn, HMD va produce telefoane Nokia în următorii zece ani.

Am putea asista anul acesta la lansarea a nu mai puțin de patru telefoane și tablete Nokia, iar două dintre ele ar trebui să fie vârfuri de gamă, urmând a include procesorul Snapdragon 820. Rămâne, totuși, de văzut ce viitor vor avea telefoanele Nokia.