Noile Phab2 și Phab2 Plus de la Lenovo pun accent pe AR

Noile Phab2 și Phab2 Plus de la Lenovo pun accent pe AR

Spre surprinderea celor prezenți la conferința Lenovo, compania a prezentat Phab2 și Phab2 Plus, două smartphone-uri care, înainte de orice altceva, pun accent pe realitate augmentată în tandem cu Project Tango de la Google.

Nu sunt scumpe și nici nu arată rău, dar noile telefoane construite sub brandul Lenovo nu se luptă sub nici o formă pentru poziția de lider în piață. Acestea sunt făcute să aibă ecrane de dimensiuni semnificative și să poate fi achiziționate fără eforturi financiare semnificative.

Lenovo Phab2 Plus este un pic mai impozant decât Phab2 și are și niște specificații mai atrăgătoare. Partea proastă este că, la un ecran de 6,4 inci, atât în cazul Phab2, cât și în cazul Phab2 Plus, acestea pot fi cu greu considerate telefoane. În schimb, prin intermediul camerelor principale de 13 megapixeli, pot oferi utilizatori câteva experiențe de realitate augmentată folosind un set stufos de efecte speciale, precum fundaluri virtuale combinate cu elemente reale ce tocmai au fost fotografiate.

Pe lângă o baterie generoasă de 4050mA, din câte se pare, amândouă ar trebui să ofere utilizatorilor o experiență audio peste medie datorită certificării Dolby Atmos. La capitolul detalii tehnice, Lenovo Phab2 este construit în jurul unui panou HD low-res cu o rezoluție nativă de 1280 x 720. În spatele acestuia se ascunde un procesor quad-core de la MediaTek și o memorie internă de 16GB ce poate fi extinsă folosind microSD-uri. Phab2 Plus face saltul până la Full HD 1080p în privința revoluției cu un panou curbat pe margini. Partea de procesare este o combinație între un octa-core de la MediaTek și o memorie internă de 32GB.

Phab2 Plus vine cu niște particularități interesante pe partea de captură foto/video datorită celor două camere de pe spate ce vor lucra în tandem pentru fotografii mai bune în condiții de iluminare scăzută, mai multe detalii în zonele umbrite și posibilitatea de focus ulterior.

Disponibile abia începând cu luna septembrie a acestui an, Phab2 va avea un preț de 199 de dolari, în timp ce Phab2 Plus face saltul până la 299 de dolari.

lenovo Phab2 Plus

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget