23 ian. 2016 | 09:38

Noi glumițe pe seama Apple în noua reclamă Samsung

ACTUALITATE
Noi glumițe pe seama Apple în noua reclamă Samsung

Ați fi fost tentați să credeți că au apus de mult zilele în care Samsung construia campanii publicitare de lungă durată împotriva Apple. Din motive greu de înțeles însă, noua reclamă la Samsung Pay insistă foarte mult pe tehnologia de plată electronică a gigantului din Cupertino.

Începe să fie doar o chestiune de timp până când vom face din ce în ce mai multe plăți folosind terminalul mobil favorit. Tot mai multe companii importante din IT, precum Samsung, Apple și Google se străduiesc să vă convingă în legătură cu calitățile serviciilor lor de plăți în format electronic.  În mod evident, vor mai trece câțiva ani până când acestea vor fi implementate la nivel global și adoptate în egală măsură de utilizatori obișnuiți și comercianți. Până atunci însă, începem să vedem reclame menite să ne convingă de utilitatea noilor metode.

Cea mai nouă dovadă de marketing o puteți vedea în clipul de mai sus de 30 de secunde menit să fie difuzat la TV în SUA. În acesta, un comediant foarte popular cu numele de Hannibal Buress intră în magazinul de delicatese Katz’s din New York și propune la casă să plătească cu telefonul. Casierul îi atrage atenția că ei nu au Apple Pay, context în care Buress îi spune că el vrea să plătească folosind un Samsung, al cărui sistem Samsung Pay este mult mai bun decât soluția Apple. Nu de alta, dar nu necesită nici un fel de hardware deosebit sau investiție suplimentară din partea comerciantului. Plata se efectuează prin protocolul Magnetic Secure Transmission, acesta este foarte popular chiar și țara noastră. Carduri precum cele de la ING, folosesc acest sistem pentru efectuarea plăților printr-o simplă atingere. Reclama se încheie cu efectuarea cu succes a plății.

Per ansamblu, din punctul meu de vedere, reclama funcționează, iar sistemul promovat este foarte promițător. E doar păcat că momentan e prezent doar în câteva terminale de top produse de sud coreeni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele