Nexus Launcher este înlocuit de Pixel Launcher și îl poți testa acum

Nexus Launcher este înlocuit de Pixel Launcher și îl poți testa acum

Încă din luna august au apărut pe Internet zvonuri conform cărora Google se pregătește să pună punct brandului Nexus. Flagship-urile de la Google urmează a fi înlocuite de o nouă gamă de telefoane Pixel, brand deja folosit de companie pentru Chromebook-uri.

Confirmarea acestui zvon ar putea veni cel mai devreme pe 4 octombrie, când Google ar avea programat un eveniment de lansare hardware. În cadrul acestei lansări, două telefoane create în parteneriat cu HTC vor fi dezvăluite publicului, acestea fiind Pixel și Pixel XL, cel mai probabil.

Un leak al unui launcher de la Google consolidează zvonurile deja apărute. Acesta se numește Pixel Launcher. La prima vedere, noul launcher și vechiul Nexus Launcher sunt identice, ambele având butonul Google search în stânga sus, un dock în partea de jos și scroll vertical în meniu.

Dacă vreți să testați launcher-ul, îl puteți descărca de aici. În arhivă există atât installer-ul pentru launcher, cât și un installer pentru a schimba wallpaper-ul telefonului. Trebuie să știți că momentan launcher-ul are foarte puține funcții; de asemenea, există posibilitatea ca ecranul Google Now să nu funcționeze cu Pixel Launcher.

Având în vedere apariția foarte probabilă a noilor telefoane Pixel, putem afirma că ultimele device-uri din gama Nexus au fost modelele 5X și 6P.

De asemenea, HTC a oprit în luna mai producția tabletei Nexus 9, ce fusese lansată în 2014. Aceasta ar putea fi urmată de o tabletă Pixel, construită în parteneriat cu Huawei, și sunt mari șanse ca dispozitivul să fie lansat până la sfârșitul anului, conform altor zvonuri.

Google nu a confirmat încă rebranding-ul și nici evenimentul de pe 4 octombrie.

Autor: George Stanciu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: