Rușii vor să își promoveze capitala printr-o aplicație similară Pokemon Go

Rușii vor să își promoveze capitala printr-o aplicație similară Pokemon Go

Febra Pokemon Go a devenit o oportunitate extraordinară de marketing. De exemplu, rușii profită într-un mod inedit de fascinația oamenilor pentru prinderea creaturilor virtuale: locuitorii din Moscova şi turiştii vor putea în curând să prindă personalităţi din istoria Rusiei, într-o aplicație similară Pokemon Go.

Aplicația va permite jucătorilor inclusiv să facă selfie-uri cu personalitățile „prinse”. Potrivit oficialilor ruşi, o aplicaţie deja existentă este actualizată în această perioadă, numele său va fi ”Discover Moscow. Photo” şi va fi disponibilă la sfârşitul lunii august, potrivit News.ro.

Jucătorii vor captura versiuni 3D ale unor personalităţi precum Petru cel Mare, Aleksandr Puşkin sau Napoleon. Fiecare personalitate istorică va fi plasată şi geomarcată într-o anumită zonă a Moscovei, la fel cum sunt distribuiți pokemonii. Rușii speră că noua aplicaţie va contribui la creşterea interesului publicului larg faţă de Moscova, că va suscita interesul pentru cultura locală și că îi va motiva pe oameni să ia la pas străzile orașului.

Rușii nu sunt singurii care au văzut o oportunitate de promovare a turismului în isteria globală provocată de Pokemon Go. Recent, un arădean a lansat ideea dezvoltării conceptului „Pokemon Dracula“ şi i-a scris premierului Dacian Cioloş un mesaj prin care îi propune să iniţieze un parteneriat cu producătorii jocului, care sună cam așa:

„O idee de PR pentru România şi nu doar PR… având şi potenţial economic. Domnule Dacian Cioloş, dacă sunteţi pe recepţie, puteţi să o consideraţi. E o chestiune care poate deveni serioasă, nu glumesc. Dezvoltăm un concept de Pokémon Dracula…. am ataşat un exemplu făcut de mine (doar în scop de prezentare)… vorbiţi cu producătorii jocului, companiile Nintendo/Niantic, alocaţi un buget de la stat… şi ascundem aceşti Pokémoni în toate locurile frumoase şi pitoreşti din România. De la Castelul Bran pâna în pădurile frumoase din România. Şi facem asta public în media internaţională :). Restul este istorie. Dar mişcaţi-vă repede, fenomenul ia amploare acum. Share this. Poate devine realitate, cine ştie…I am in :)”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: