A creat o aplicație de milioane de dolari, apoi a renunțat la tot pentru a călători în jurul lumii

A creat o aplicație de milioane de dolari, apoi a renunțat la tot pentru a călători în jurul lumii

Are doar 25 de ani, dar Garrett Gee trăiește visul oricărui om cu spirit de aventură. După ce a creat o aplicație pe care Snapchat a cumpărat-o în 2014 pentru suma de 54 de milioane de dolari, Garrett Gee a ales să lase Silicon Valley în urmă și să călătorească în toată lumea.

Tânărul a vândut aproape tot ce avea pentru aproximativ 50.000 de dolari și, împreună cu soția și cu cei doi copii ai lor, a plecat într-o lungă călătorie. Cei patru au vizitat până acum unele dintre cele mai exotice locuri din lume, cum ar fi  Insulele Turks și Caicos, Thailanda și Tahiti.

Gee este cofondatorul Scan, o aplicație mobilă pentru citirea codurilor QR. Ideea pentru aplicație i-a venit pe când era student în primul an la Universitatea Brigham Young, într-o perioadă în care popularitatea smartphone-urilor era în plină ascensiune.

Pentru că nu avea cunoștințele tehnice necesare pentru a-și transforma ideea în realitate, a învățat de unul singur web design, iar apoi a fost angajat de mai multe companii pentru a construi site-uri web. Cu experiența acumulată, a început să lucreze la aplicația sa, împreună cu alți doi colegi de facultate. Scan a fost lansată la începutul anului 2011.

Printre investitorii interesați inițial de aplicație s-au aflat Google Ventures, Menlo Ventures, Lady Gaga și Jim Pallotta. Ulterior, Scan a fost cumpărată de Snapchat pentru 54 de milioane de dolari.

În urmă cu aproximativ un an, Gee locuia în Silicon Valley, împreună cu familia sa. Pentru că totul în viață e o chestiune de priorități, a decis că familia sa e mai importantă decât afacerile, așa că a renunțat la toate pentru a petrece timp de calitate cu soția și copiii. „Pentru mine, pentru căsnicia mea, pentru familia mea”, spune Gee.

Investitorii se asteaptau că tânărul să lanseze o nouă afacere și erau dispuși să-i finanțeze muncă. „Eram pe cale să facem următorul pas tipic în viață, să ne „maturizăm”, să construim o casă și să ne concentrăm pe cariere”, scrie familia pe blogul The Bucket List Family, unde își povestește aventurile. Dar, spre surprinderea tuturor, Gee a refuzat ofertele și a ales să trăiască o viață care îl va lăsa cu mai puțini bani, dar cu mai multe experiențe demne de povestit.

Blogul lor generează în prezent suficiente venituri pentru a se întreține. În plus, Gee lucrează o nouă aplicație. Până acum, nu s-a atins de suma care i-a revenit în urma tranzacției încheiate cu Snapchat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: