A creat o aplicație de milioane de dolari, apoi a renunțat la tot pentru a călători în jurul lumii

A creat o aplicație de milioane de dolari, apoi a renunțat la tot pentru a călători în jurul lumii
13:06 03.07.2016

Are doar 25 de ani, dar Garrett Gee trăiește visul oricărui om cu spirit de aventură. După ce a creat o aplicație pe care Snapchat a cumpărat-o în 2014 pentru suma de 54 de milioane de dolari, Garrett Gee a ales să lase Silicon Valley în urmă și să călătorească în toată lumea.

Tânărul a vândut aproape tot ce avea pentru aproximativ 50.000 de dolari și, împreună cu soția și cu cei doi copii ai lor, a plecat într-o lungă călătorie. Cei patru au vizitat până acum unele dintre cele mai exotice locuri din lume, cum ar fi  Insulele Turks și Caicos, Thailanda și Tahiti.

Gee este cofondatorul Scan, o aplicație mobilă pentru citirea codurilor QR. Ideea pentru aplicație i-a venit pe când era student în primul an la Universitatea Brigham Young, într-o perioadă în care popularitatea smartphone-urilor era în plină ascensiune.

Pentru că nu avea cunoștințele tehnice necesare pentru a-și transforma ideea în realitate, a învățat de unul singur web design, iar apoi a fost angajat de mai multe companii pentru a construi site-uri web. Cu experiența acumulată, a început să lucreze la aplicația sa, împreună cu alți doi colegi de facultate. Scan a fost lansată la începutul anului 2011.

Printre investitorii interesați inițial de aplicație s-au aflat Google Ventures, Menlo Ventures, Lady Gaga și Jim Pallotta. Ulterior, Scan a fost cumpărată de Snapchat pentru 54 de milioane de dolari.

În urmă cu aproximativ un an, Gee locuia în Silicon Valley, împreună cu familia sa. Pentru că totul în viață e o chestiune de priorități, a decis că familia sa e mai importantă decât afacerile, așa că a renunțat la toate pentru a petrece timp de calitate cu soția și copiii. „Pentru mine, pentru căsnicia mea, pentru familia mea”, spune Gee.

Thank you everyone for so many great recommendations all around Portland!! ??? The kids have especially loved the mini hikes to waterfalls all up and down the Columbia River Gorge!! Just perfect for the kiddos.. ?✌?️? /// #family #bucketlist #adventure #portland #oregon #lds #travel #vlog /// @brighamyounguniversity @traveloregon @bestoforegon @freshlypicked @palmercash @thecouplegoal.s @travelandleisure

O fotografie postată de The Bucket List Family (@thebucketlistfamily) pe

Investitorii se asteaptau că tânărul să lanseze o nouă afacere și erau dispuși să-i finanțeze muncă. „Eram pe cale să facem următorul pas tipic în viață, să ne „maturizăm”, să construim o casă și să ne concentrăm pe cariere”, scrie familia pe blogul The Bucket List Family, unde își povestește aventurile. Dar, spre surprinderea tuturor, Gee a refuzat ofertele și a ales să trăiască o viață care îl va lăsa cu mai puțini bani, dar cu mai multe experiențe demne de povestit.

Blogul lor generează în prezent suficiente venituri pentru a se întreține. În plus, Gee lucrează o nouă aplicație. Până acum, nu s-a atins de suma care i-a revenit în urma tranzacției încheiate cu Snapchat.

 

loading...