Mathpix îți rezolvă pe smartphone ecuațiile scrise pe hârtie

Pasionații de matematică, studenții și liceenii au o problemă semnificativă când vine vorba de rezolvarea rapidă a unor ecuații, iar Mathpix și-a propus să vină cu soluția.

Indiferent câți ani ați petrecut cu ochii în culegeri de matematică, rezolvând probleme foarte complexe cu creionul pe hârtie, este aproape imposibil să nu vă fi gândit că ar ideal ca un computer să vă poată interpreta scrisul pentru a vă oferi soluția la respectivele ecuații.

Deși este dificil de testat această afirmație, creatorii săi se laudă că Mathpix ar fi prima aplicație de acest gen care te lasă să-ți orientezi camera de la smartphone către o ecuație scrisă de mână doar pentru a-ți afișa rezultatul în câteva secunde.

Mathpix este o nouă aplicație de iOS. Aceasta are o interfață foarte similară cu orice aplicație folosită pentru imortalizarea de fotografii. Diferența este că a fost menită să o folosiți pentru a face poză la ecuație scrisă, preferabil într-un mod cât mai lizibil, pe hârtie. Singura voastră intervenție în întregul proces de rezolvare este să definiți exact care, din întregul cadru capturat, este ecuația care vă interesează.

Pentru că nu ar fi fost foarte utilă trântirea unui rezultat la care nu știe nimeni cum s-a ajuns, aceeași aplicație Mathpix vă detaliază mai multe proceduri de rezolvare a ecuației și, unde este posibil, afișează și un grafic. Cu alte cuvinte, vorbim de o aplicație educațională ce folosește recunoașterea imagistică pentru a transpune in format digital ecuațiile voastre, în timp ce partea efectivă de rezolvare se realizează cu ajutorul cloud-ului. Ca urmare, aveți nevoie de acces la internet pentru a profita de ea.

Mathpix este rezultatul efortului unui student doctorand de la Stanford cu numele Nico Jimenez, în colaborare cu absolventul Paul Ferrel al aceleeași universități. Liceenii Michael Lee și August Trollback au colaborat de asemenea la materializarea conceptului. O puteți descărca gratuit din AppStore

07:12 20.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video