03 sept. 2016 | 12:34

Mașina „Made în Brașov” e o demonstrație a industriei auto locale

ACTUALITATE
Mașina

Am mai vorbit despre mașini 100% românești și chiar dacă cea pe care v-o prezentăm astăzi nu e un bolid luxos, reprezintă o inițiativă drăguță.

Azi a fost arătat pentru prima oară publicului, chiar dacă nu este în totalitate gata, prototipul primei maşini realizate în Braşov, toate piesele fiind făcute la fabricile de aici. Clubul Economic German din Braşov (DWK) a organizat expoziţia, care ţine până duminică, pe terenul de sport al Colegiului Naţional Andrei Şaguna, potrivit BizBrașov.

Este vorba, de fapt, de un târg informativ Made in Brașov, cu câteva obiecte industriale produse în totalitate în Braşov, inclusiv avioane. Până duminică, brașovenii și turiștii care ajung la Arena Colegiului Național Andrei Șaguna pot vedea mașina „Made in Brașov”.

Masina fabricata in Brasov 1

Foto: Bizbrasov.ro

„Vrem să le arătăm tinerilor ce posibilităţi există la Braşov şi că viitorul în cariera lor poate fi şi acasă. Braşovul nu este doar un frumos oraş turistic, este şi o cetate Hi Tech. Se produc piese de avion, de elicopter, iar industria de automotive este deja consacrată la Braşov. Vom prezenta în premieră o maşină făcută doar din piese produse la Braşov, o maşină perfect funcţională pentru arăta cât de important este aportul Braşovului la industria constructoare de maşini”, a declarat ieri Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German.

[readmore]

„În afară de roți, toate piesele acestei mașini se fabrică în Brașov. Este o dovadă că nu mai există o mașină fabricată în Europa care să nu aibă piese produse în Brașov. Și nu vorbim de orice fel de piese, șuruburi sau piulițe, ci de componente de înaltă tehnologie, semn că Brașovul se transformă tot mai ult într-o Cetate High-Tech”, a mai declarat Werner Braun la deschiderea Expoziției Made in Brașov, care reunește peste 10 companii din industria automotive.