Lansarea Resident Evil VII este benefică pentru Windows Store

Lansarea Resident Evil VII este benefică pentru Windows Store

Windows Store a fost foarte criticat din momentul lansării Windows 10, dar cu lansări precum Resident Evil VII, s-ar putea să ajungă să fie mai îndrăgit. 

În urmă cu mai puțin de un an scriam un articol cu o listă de argumente pentru care nu se justifica să achiziționați un joc din Windows Store. Printre acelea se număra lipsa suportului pentru DLC-uri, lipsa suportului pentru configurații video SLI sau CrossFire X, inabilitatea de a le juca offline și multe alte handicapuri. Cu alte cuvinte, același joc achiziționat de pe Steam, care avea același preț, avea mari șanse să se miște mai prost pe aceeași configurație hardware, plus că ar fi venit la pachet cu limitări importante.

Între timp însă, o mare parte din handicapurile Windows Store s-au remediat și s-ar putea să nu mai fie o problemă la fel de dureroasă să achiziționați un joc din magazinul virtual Microsoft. O dovadă a încrederii pe care o au dezvoltatorii în Windows Store a venit chiar la începutul acestei luni, când cel mai recent Call of Duty – Infinite Warfare, s-a lansat și în magazinul companiei americane. A fost o problemă acolo, din pricina faptului că cei care cumpărau noul CoD din Windows Store nu se putea juca cu cei care l-au achizițioant de pe Steam, dar aceea era o problemă cauzată de politica Activision, mai mult decât de Microsoft.

O nouă victorie pentru Microsoft va veni în curând, conform anunțului recent al celor de la Capcom, prin lansarea Resident Evil 7 prin Windows Store. Jocul va fi lansat concomitent și pe Steam, PlayStation 4 sau Xbox One, dar este lăudabil faptul că puteți opta pentru varianta din magazinul virtual inclus în Windows 10 dacă vă încântă mai mult. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Dengeki Online și tot atunci am aflat că nu vom vedea decalaje între versiuni. Mai mult decât atât, cei care vor cumpăra jocul din Windows 10 Store și se vor juca și pe Xbox One, vor putea partaja salvările, pentru a începe jocul pe consolă și a-l termina pe PC sau invers. Pe PC va suporta gaming până la o rezoluție 4K, iar pe Xbox One S va putea profita de tehnologia HDR. Lansarea noului joc va avea loc pe 24 ianuarie 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo