La Table Kineti este o tabletă gigant cu Windows 10 pe post de masă

Marile inovații tehnologice în materie de hardware, vin de cele mai multe ori de la americani sau asiatici, dar gadgeturi precum La Table Kineti de la francezi s-ar putea să vă convingă și în privința abilității europenilor în materie de inovație.

În urmă cu aproximativ un an discutam despre o tabletă gigant intitulată Microsoft Surface ce putea fi agățată de perete sau folosită ca o masă inteligentă. Aceasta era complet diferită de linia de sisteme hibride portabile a companiei pe care am detaliat-o în numeroase rânduri. Un produs similar ca și concept, dar mult mai atrăgător în privința execuției, vine de la un producător despre care este foarte probabil să nu mai fi auzit niciodată nimic, Kineti.

Francezi de la Kineti au anunțat astăzi La Table Kineti, iar la prima vedere putem spune că rezultatul este impresionant. Această masă inteligentă are un potențial enorm ca unealtă de business sau educațională, iar designul cu siguranță nu a veni pe locul al doilea când a început proiectarea sa.

Practic, vorbim de o masă de 46 de kilograme cu dimensiunile 97,5 x 61 x 40 cm. Toată suprafața superioară a acestei mese este un ecran capacitiv sensibil la atingere cu diagonala de 42 de inci. Panoul Full HD suportă interacțiunea simultană cu până la 12 degete și este protejat cu un strat ultra rezistent de sticlă ce-i asigură rezistența la apă și praf. Cu un consume specificat de 200 de watti, La Table Kineti este preinstalată cu Windows 10 și e disponibilă într-o singură configurație hardware. Aceasta include un procesor Intel Core i5 cu o placă video Intel HD 6000 și 8GB DDR3. Are un port USB 3.0, iar stocarea este de tip SSD de 120GB. Nu lipsește conectivitatea WiFi și Bluetooth. Prețul pentru această structură atrăgătoare din lemn și aluminiu este de 5000 de euro și poate fi achiziționată acum din orice colț al mapamondului folosind acest link.

Alexandru Puiu
05:56 13.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video